Kurtaja Hapis Geliyor
Son donemlerin guncel haberlerinden ve konularından biri de kurtaj yasağı oldu Melek'lerim. Bir cok kişi kurtaj yasağını uygun gorurken, bir cok kadın da sokaklarda "benim bedenim benim kararım!" diye sloganlar atarak bu yasağa karşı cıkıyor. Kurtaj hakkında ki duşuncelerimi, şimdilik kendime saklıyor ve kurtaj yasağı hakkında yeni cıkan kanuna gore kurtaja hapis cezası geliyor haberini sizlerle paylaşıyorum Melek'ler.

Kamuoyunda buyuk tartışma yaratan ve TBMM'nin yeni donemine kalan kurtaj duzenlemesiyle ilgili, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, onceki gun Bakanlar Kurulu’na sunum yaptı.
Kurtajı sadece kadın doğum uzmanları yapabilecek.
10 hafta uzerindeki gebeliklerin sonlandırılmasında eğitim hastaneleri ve sağlık kurullarına yetki verilecek.Kurtajda tıbbi zorunluluk halleri somutlaştıracak. Tıbbi zorunluluk olmadan 10 haftanın uzerinde kurtaja izin veren kadına 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası verilecek Bu, mevcut durumda 1 yıla kadar hapis ve adli para cezası.
Nufus planlaması kanunu ve tuzuğu kaldırılacak, bunun yerine Ureme Sağlığı Hizmetleri Kanunu cıkarılacak.
Ağrısız doğum hizmeti yaygınlaştırılacak. Bu hizmet icin Sosyal Guvenlik Kurumu’nun yeterli odeme yapması sağlanacak. Ureme sağlığı ile ilgili etkin bir danışma hattı oluşturulacak. Calışan annelere doğum sonrası verilen 8 haftalık ucretli izin 6 aya cıkarılacak ve sut izninin 2’nci 6 aylık doneminde verilen sut izni suresi 1.5 saatten 2 saate cıkarılacak.Calışan ve cocuk sahibi olan annelere kreş yardımı yapılacak, cocuk yardımı artırılacak.