ilkokul kayıtları 2012
ilkoğretim kayıtları 2013

Sevgili melekler, eğer bu sene 2012-2013 eğitim doneminde cocuğunuz okula başlayacaksa kayıtlar 23 Temmuz'da başlıyor. Bilgisayar sistemiyle yapılan ilkoğretim kayıtları 2013 icin MEB'den okullara kayıt bilgileri gonderilmeye başlandı. Detaylar şoyle...

1’inci sınıfa başlayacak oğrencilerin kayıtları 23 Temmuz’dan itibaren yapılacak.
Bu yıl ilkokula başlayacak , 5. sınıf ya da 9.sınıf oğrenci ve velilerini ilgilendiren onemli acıklama ve duyuru yapıldı.

4+4+4 Eğitim sistemi icin sancılı bir surec olsa da okul donuşumlerinin tamamlanmasıyla birlikte MEB’e bağlı Kayıt Komisyonları, 1’inci sınıfa başlayacak oğrencilerin kayıt bilgilerini okullara gondermeye başladı. Kayıtlar 23 Temmuz’dan itibaren yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) oluşturduğu Kayıt Komisyonları, ilkokula başlayacak oğrencilerin adres bilgilerini okullara gondermeye başladı.
Yeni eğitim sistemi gereğince, cocukların okul kayıtları evlerine en yakın okula yapılacak. Temel Eğitim Genel Muduru Funda Kocabıyık’ın verdiği bilgiye gore, ilkokul kayıtları 23 Temmuz’da başlayacak, veliler birinci sınıfa başlayacak cocuğunun hangi okula gideceğini ‘e-okul’ ya da ‘Veli Bilgilendirme Sistemi’ uzerinden, oğrencinin T.C. Kimlik Numarası’nı girerek oğrenecek. Okullar acıldığında da cocuğunu okula gondermesi yeterli olacak. Bunun dışında herhangi bir işlem yapmasına gerek kalmayacak.

20 Temmuz’da da yerleştirme işlemlerinin tamamlanarak, kamuoyuna duyurulması planlanıyor. 66 ayını doldurmuş olanların kesin kayıtları yapılmış olacak. 60-66 aylık cocuğunu okula gondermek isteyen veli ise okula durumu belirten bir dilekce verecek.

5’inci sınıfa devam edecek oğrenciler SBS yerleştirme işlemlerinin tamamlanmasının ardından, yani 8 Ağustos’tan sonra kayıtlarını yapacak. Bu oğrenciler de e-okul uzerinden kayıt olacak.

9’uncu sınıfa gidecek ve herhangi bir Anadolu, fen, teknik meslek lisesine yerleştirilmeyen oğrenciler ise 14 Eylul’den, yani SBS kayıt donemi tamamlandıktan sonra il ve ilcelerde bulunan genel liselere e-okul uzerinden kayıt olacaklar.

Genel Mudur Funda Kocabıyık, bu oğrenciler icin her il ve ilcelerde birer genel lise ayrıldığını belirterek, hicbir oğrencinin acıkta kalmayacağını acıkladı. Kocabıyık, 60-66 aylıkların da evlerine en yakın adresteki okula gidebileceklerini belirterek şu bilgileri verdi: “İlce bazlı oğrenci yerleştirme komisyonları kuruldu. Tum oğrencilerin adresleri okullara dağıtılıyor, hicbir oğrenci acıkta kalmayacak. 60-66 ay arası cocukların bilgileri de okullara bildiriliyor. Okulların kapasitesi yeterli. Kocabıyık, okul oncesi eğitimin zorunlu kapsamına alınmaması ile ilgili olarak da şunları soyledi: “2012 Eylul ayı sonu itibariyle 66 ayını tamamlamış tum cocuklar okula başlayacak. Cocukların okula başlama yaşı duşunulduğunde hem velilerin talepleri, hem okulların fiziki duzenlemeleri, hem de cocukların gelişim ozellikleri dikkate alındı ve okul oncesi eğitimin isteğe bağlı olmasının eğitim sistemi icin daha uygun olacağı değerlendirildi. Son 10 yılda isteğe bağlı olmasına rağmen 5 yaş grubunda okul oncesi eğitimin okullaşma oranının yuzde 70’lere ulaşması da zorunluluğa gerek kalmaksızın bu eğitime verilen onemi ortaya koyuyor.”

Eğitimde standart

Okul oncesi eğitim hizmeti veren tum kurumlara ortak standat belirlediklerini soyleyen Kocabıyık, “0-36 ay grubu icin aile eğitimleri ve ozel eğitime ihtiyac duyan cocuklar da dahil olmak uzere okul oncesi eğitim programlarını duzenledik” dedi.