Habere bakın melişler ilk başlığına baktım okudum valla ne diyim okuyun ve gorun.

Bolu’da bin 800 oğrencinin eğitim gorduğu İzzet Baysal Anadolu Teknik ve Endustri Meslek Lisesi’nin tek kız oğrencisi karnesini aldı.
İzzet Baysal Anadolu Teknik ve Endustri Meslek Lisesinin tek kız oğrencisi olan Pelin Batur, karnesini mudur yardımcısı Gungor Arslan’ın elinden aldı.
Bilgisayar Teknolojisi Bolumu 12. sınıfta okuyan Batur, notlarının iyi olduğunu belirterek, "Karnem iyi ama daha iyi olabilirdi. Universite sınavlarına hazırlandığım icin okula fazla ağırlık veremiyorum. Notlarımdan genelde memnunun" dedi.
Okulda tek kız olduğu icin ilk başlarda zorlandığını anlatan Batur, hem arkadaşlarının hem de kendisinin artık buna alıştığını ve hicbir zorluk cekmediğini belirtti.
Somestr tatili başladı
Okul oncesi, ilkoğretim ve ortaoğretimdeki yaklaşık 16 milyon oğrenci eğitim-oğretim yılının ilk yarısını tamamlayarak tatile girdi.
2010-2011 eğitim-oğretim yılının 20 Eylul 2010’da başlayan ilk donemi dun sona erdi. Okulla bu yıl tanışan 1 milyon 226 bin ilkoğretim oğrencisi ilk kez karne ile tanıştı. Yaklaşık 16 milyon oğrenci ve 600 bin oğretmen, 14 Şubat’a kadar tatil yapacak. 2010-2011 eğitim-oğretim yılının ikinci yarısı 14 Şubat 2011 Pazartesi gunu başlayacak. Eğitim-oğretim yılı 17 Haziran 2011’de tamamlanacak.
İkinci donem, ilkoğretim ikinci kademe oğrencileri ile lise son sınıf oğrencileri icin sınav heyecanıyla gececek. İlkoğretim ikinci kademe oğrencileri Seviye Belirleme Sınavları’na (SBS) katılacak. Milli Eğitim Bakanlığı’nın sınav takvimine gore, SBS, ilkoğretim 7. sınıf oğrencileri icin 5 Haziran 2011’de, ilkoğretim 8. sınıf oğrencileri icin ise 4 Haziran 2011’de yapılacak. İlkoğretim 5., 6. ve 7. sınıf oğrencileri ile lise 9., 10. ve 11. sınıflarda okuyan oğrencilerin katıldığı Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) 30 Nisan 2011’de gercekleştirilecek. İlkoğretim 8. sınıf oğrencileri icin PYBS ise 4 Haziran’da duzenlenecek.
Lise son sınıf oğrencilerinin katılacağı universiteye giriş sınavlarının ilk aşaması Yuksekoğretime Geciş Sınavı (YGS) 27 Mart 2011 Pazar gunu yapılacak. Universiteye girişte ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları’nın (LYS) başvuru tarihi ise 18-27 Nisan 2011 arasında gercekleştirilecek. LYS, 18-19 Haziran ve 25-26 Haziran 2011 tarihlerinde beş oturumda yapılacak.