1.11 yaması ile oyunun mekaniği bir hayli değişmişti ozellikle de bundan nasibini en cok alan supply yani ikmal sistemiydi. Bugun size supply sisteminin nasıl işlediğini ve nasıl daha iyi bir supply hattı yapılabilir onu gostereceğim.

(Bolum 1) İkmal yetersizliğinden olen askerler:

İkmal yetersizliğinin en buyuk nedenlerini sıralayacak olursak askerlere erzakların ve desteklerin az ulaşması veya ulaşamaması. Peki bunu nasıl onleyebiliriz. Ornek gostermek gerekirse şoyle;​

Orduya erzak gelmeyen yere supply hub inşa ettik yani tedarik merkezi, ama bir problem var. Supply hub inşa etmemiz tek başına etkili olmuyor. Bu supply hubların başkente demir yolları ile bağlı olması gerekiyor ki başkentten gelen erzaklar yerine ulaşabilsin. Resimlerle gosterecek olursam şoyle olması gerekiyor.​

Bu sayede ikmal yetersizliğini en aza indirebildik. Tabii sadece rayı bağladım oh iyi her şey yolunda demek de yetmiyor. Bir diğer en onemli faktorde erzakların cepheye kaliteli bir şekilde tedarik edilmesi gerek. Bunu 2 yontemle yapabilirsiniz.

(1. Yol) Demir yollarını guclendirmek:

Demir yollarını guclendirirseniz erzak taşıma oranı cok daha iyi olacaktır. Bunun icin yeterli trene de ihtiyacınız var elbette. Demir yollarının maksimum seviyesi ise 5'tir.​

Demir yollarını ise 5 seviye yani maksimum yaparsanız boyle gozukecektir.

(1 seviye demiryolu) (5 seviye demiryolu)

(2. Yol) Atlı taşımacılıktan Motorize yani mobil taşımacılığa gecmek:

Atlı birimler ile taşımacılık yaparsanız hem ulaşım kalitesi azalır hem de cepheye gec gelir. Motorize yani kamyonlar ile taşınması cok cok iyidir.

Aslında bana kalırsa en iyisi supply hub'ın ustune tıklayıp tek motorize değil cift motorizeyi secmektir. Nedeni ise normal motorizeden bile cok daha hızlı bir ikmal hattının acılmasına neden olmaktadır.

(Hava İkmali) Transport Plane yani Nakliye Ucağı:

Eğer demir yolu inşaatında veya supply hub inşa etmekte zorlanıyorsanız nakliye ucağı en iyi alternatif bir cozum oldu bu son gelen guncelleme ile. Peki Hava erzağı sitemi nasıl calışır? Şu gorseller ile anlatmak isterim.

Transport Plane yani nakliye ucaklarını trenleri kamyonları ve silahları urettiğimiz yerden uretebilirsiniz.

(2. Bolum): Duşmanın ikmal hattına zarar vermek:

En beğendiğim bolumdur kendisi. Eğer taktiksel olarak geri cekiliyorsanız ve duşmanın ilerleyişini yavaşlatıp aclıktan da oldurmek istiyorsanız guzel bir yontem var.

CAS yani Close Air Support Turkcesi yakın hava desteği ucakları ile duşman demir yollarını bombalayabilirsiniz. Tabii Taktik bombardıman ve Stratejik bombardıman ucakları ile de yapabilirsiniz.

(2. Yontem) Yakılmış dunya taktiği /Ruslar bunu beğendi/:

Yakılmış dunya taktiği eğer ulkeniz duşman birlikleri tarafından işgal ediliyorsa ve geri cekilip daha iyi bir savunma hattı kuracaksanız en iyi oyalama taktiğidir. Hem işgal eden duşman o bolgede aclıktan olecek hem de geri cekilmek icin cok iyi bir vakit kazanacaksınız. Bu yontem kendi demir yollarınızı havaya ucurmak anlamına geliyor.

Peki ulkeyi kurtardınız ama demir yolları hala yakılmış dunya taktiğini otomatik uyguluyor, o zaman aynı şekilde actığınız gibi geri kapatma seceneğini secebilirsiniz.

Altyapı ve İnşaat sistemi:

Altyapı cok cok onemlidir. Sebebi ise orneğin askeri fabrika, sivil fabrika, demiryolu, supply hub, ucaksavar, havalimanı gibi gibi şeyler inşa edeceksiniz bu inşaatların hızı tamamen alt yapınızın seviyesine bakar.

Tedarik taşımacılığı icin onemli uretim aracları:

Tren ve kamyon bunların başında gelir. Konvoylar yani deniz uzerinden erzak taşıyan gemiler diyeyim bunlarda onemlidir. Alternatif arac ise yukarıda da bahsettim Nakliye ucağı.

Tren Ceşitleri:

Bildiğiniz uzere trenlerinde bazı ceşitleri var. Hepsi ihtiyacınıza gore şekilleniyor.

Orneğin ağır bombardıman altındaysanız zıhlı trenler daha az hasar alırlar. Ama uretimi zordur.

Klasik sivl tren bana kalsa en kotusu uretimi zor ve zırhsız yapıdadır.

War Austerity Train ise uretimi en kolay olan trendir.

Birde cephe askerlerine yardımcı olan ateş gucune sahip Railway Gun turkcesi demiryolu silahı anlamına gelen trenler. Bu trenler ile duşman hatlarını yarabilmek veya savunma yapmak icin bicilmiş kaftandır kendileri.

(Son Bolum) Deniz tedarik sistemi:

Convoylar (konvoylardan) yukarıda az da olsa bahsetmiştim. Bu konvoylar supplyhub'ın deniz versiyonu olan limanlara erzak taşırlar. Limanlardan ise trenler aracılığıyla demiryolu ile cephedeki tedarik merkezlerine erzak gotururler. Kıyı şeritlerinde oldukca onemli limanlarınız olsun mutlaka.

Dipnot:

Bu rehber butun DLC'leri icermektedir.

Sizlere tedarik zincirini en ufak ayrıntısına kadar anlatmaya calıştım umarım beğenirsiniz.

@thePenthos hocam umarım istediğiniz tarzda bir rehber olmuştur.

Dosya Ekleri Ekran goruntusu 2022-07-13 182150.png 1,7 MB · Goruntuleme: 15