tek dersten kalanlara sınav hakkı
Sevgili melekler, sabah saatlerinde yaptığımız yeni universite geciş sistemi haberimizin ardından yeni bir haber de MEB'dan geldi. Universiteyi kazanıp tek dersten sınıfta kalanlara sınav hakkı tanınmasına ilişkin haberin detayları şoyle...

Liselileri sevindirecek haber Milli Eğitim Bakanlığı'ndan geldi.Tek dersten sınıf tekrarına kaldıkları icin universiteli olmalarının riske girdiği yaklaşık 400 bin oğrenciye Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) ek sınav mujdesi geldi. Konu ile ilgili Dun genelge yayımlayan bakanlık 2011-2012 oğretim yılına mahsus olmak uzere tum ortaoğretim kurumlarına ek sınav hakkı verildiğini acıkladı.
Sınavlar eylul ayının ilk haftasında yapılacak. Ancak cumartesi ve pazar gunleri ile calışma saatleri dışında ve eylulun ilk haftasını takip eden haftada da sınav duzenlenebilecek. Oğrenci aynı gun 3’ten fazla sınava giremeyecek.
İki kere sınıfta kaldığı icin okulla ilişiği kesilen oğrenciler de eski okullarına kayıtlarını yaparak sınava girecek. 2012-OSYS’de herhangi bir yuksekoğretim programına kayıt hakkı kazanan oğrencilere oncelik tanınacak.
Genelgeye gore oğrenciler onceki yıllarda sorumlu oldukları derslerin yanı sıra, bu yıl icerisinde alıp başarısız oldukları en fazla 4 dersten sınava girecek. Sınavlara girecek oğrencilerin velileri 13-24 Ağustos tarihleri arasında okul mudurluğune dilekce verecek.