Avusturya-Macaristan kurmak icin Death Or Dishonor ek paketi gerekmektedir.
Evet hocalarım Avusturya-Macaristan kurmak icin Macaristan acmamız gerekiyor. Yapacağımız ilk iş en az Versay antlaşması kadar kotu ve bircok debuff veren Trianon antlaşmasını iptal etmek. Bu antlaşma İnsan gucunuzun artmasını engeller, Askerlerinizin silahlanmasını engeller, Askeri fabrika inşaatlarınızı cokca yavaşlatır. İptal etmek icin odak ağacını kullanacağız.
Focus tree yolumuzu gosterelim oncelikle.
Hocalarım bu yol Avusturya-Macaristan'ı kurmak icin izlememiz gereken yoldur. Trianon antlaşmasını iptal etmek icin ise:
Bu yolu izlemeniz gerekiyor. Oyuna ilk başladığınızda Dengeli butce focusuna gidin tamamlanınca ise Bled sozleşmesine gidin. Sonrasında yola devam edersiniz.
Hocalarım genel olarak bir plan cizecek olursak; Oncelikle Trianon antlaşmasını iptal edeceğiz, Daha sonrasında Avusturya'yı ilhak edeceğiz. Zorla alma yoluna gitmeyin referandum ile yuzde 99 size geleceklerdir. Bundan sonra resmi olarak Avusturya- Macaristan'ı kurabiliriz ancak ana topraklarımızdan biri olan Cekoslovakya'yı da almamız gerekiyor. Bunun icin Almanya Memel talebinde bulunana kadar bekleyin. Bu surece kadar endustri focuslarına gidip ulkeyi guclendirin. Almanya Memel talebinde bulunduğu zaman ise Cekoslovakya'yı koru focusuna gidin. Yine yuzde 99 ihtimalle size geleceklerdir. Gelmezler ise kukla olurlar.
Focusun bitmesi ile tum debuff'lardan kurtulduk. Şimdi sırada Otto Von Habsburg'u kral yapmak var.
Habsburg prensini davet et focusu ile artık gercek bir krallığız! Madem gercek bir krallık olduk topraklarımızı genişletmeye başlayabiliriz.
Referandum focusu ile Avusturya'yı ilhak ettik. Şimdi krallığı restore etme zamanı.
Kullerinden doğan bir anka kuşu gibi kurduk Avusturya-Macaristan'ı. Şimdi bekleme zamanı endustri focuslarına gidip uleyi kasın asker vs basın. Almanya'nın Memel talebini bekleyeceğiz.
Almanya Memel talebinde bulunduğu an Cekoslovakya'yı koru focusuna gittik ve Cekoslovakya'yı ilhak ettik. İmparatorluğa hoşgeldiniz kardeşlerim!
Evet hocalarım bundan sonrası sizin oyun zevkinize kalmış bir şey.
Bundan sonra alttaki focusları ve aracı devletleri kullanarak Romanyanın neredeyse yarısını alabilirsiniz. Benim onerim bu focusların hepsini bitirdikten sonra Yugoslavya ve Romanya'yı işgal etmeniz.
Ben boyle gittim siz oyun zevkinize gore devam edersiniz. Macaristan, Dishonor ek paketi ile cok eğlenceli hale gelen bir ulkedir. İsterseniz buyuk Macaristan'ı ilan edin yada Komitern'e katılıp Almanya'ya dalın sizin secimlerinize kalmış.
İyi oyunlar, iyi sosyaller!