Selamlar! Bugun Hearts Of İron 4 oyununda nasıl Osmanlı imparatorluğu kurabileceğinizi anlatan bir rehber hazırlamaya karar verdim. Bu benim ilk rehberim hatalar, yanlışlar olabilir kusura bakmayın.
Osmanlı kurabilmek icin Battle Of Bosporus ek paketine sahip olmanız gerekmektedir.

Oncelikle size gidecek olduğumuz focusları gostermek istiyorum.

Benim burada onerdiğim sıralama: Montro sozleşmesi, İş bankalarını entegre et, Altı oku onayla, Saadabad paktı, Anadolu ajansını ozelleştir, Diğer partilerin yasağını kaldır, Sanayiciler, Borc konseyi ile işbirliği yap, yabancı sermayeyi kullanın, İlk cok partili seciminizi gercekleştirin, Milletin adamı (Ulkeyi demokratik yapınca focus ismi değişecek.),Geleceğimizi değerlendirin, Hatay sorunu, Dunyada barış, Silahlanmayı genişlet, Bolgesel secimlere izin ver, Altaypıyı ozelleştir. Burada duralım cunku bundan sonraki focusda ic savaş cıkacak rehberin ilerleyen kısımlarında anlatacağım.

Bu kısımda bizim icin Montro sozleşmesi focusu onemli bu focus ile boğazları silahlandıracağız. Eventlerde kararlılığınızdan vazgecmeyin ve kazanın:

Boğazları askerlere actığımıza gore verdiğim focus sıralamasından gidebilirsiniz.
Bu sırada ekipman uretimi olsun, fabrika inşaatı vs. olsun ulkeyi kasın.
Ayrıca ic savaştan once verdigim template'i kullanın daha sonra boşlukları topcu koyarsınız.

Template'i boyle yapma amacımız hem ic savaşa kadar butun birliklerin yuzde 100 savaş gucune ulaşması hem de zaten yıkılmış Turkiye insan gucunu birazcık ayakta tutabilmek.

Diğer siyasi partilerin yasağını kaldır focusuna gitmemiz ile bize eventler gelmeye başlayacak bu eventlerden her zaman demokrasiyi arttıran secenekleri secin. Oluşan muhalefeti sakın kapatmayın. Eğer gelen eventte demokrasiyi arttıran bir secenek yoksa ama tarafsızlığı arttıran secenek varsa ne olursa olsun tarafsızlığı arttırmayan seceneğe gidin yoksa cok partili secimde Adnan Menderes'i başa geciremeyiz.

Evet ilk cok partili secimimizi gercekleştirdik ve karşımıza secenekler geldi. Bu seceneklerden Demokrat Partiyi seciyoruz.

Ve Adnan Menderes başa gecmiş bulunuyor. İc savaş focusuna kadar sıkıntısız devam edin.

Subayları Tasfiye edin focusundan hemen once askerlerinizi geri cekilme hatları ile gosterdiğim gibi konuşlandırın ic savaş buralarda cıkacak.

İc savaş cıktı. Karşı tarafın boş bolgelerine saldırarak kolayca ilerleyebilirsiniz. Sizin icin kolay bir savaş olacak.

Bu sırada gelen bu eventte ustteki seceneği secin.

İc savaşı kazandık. Sultanın donuşu focusunu tamamladığımızda Osmanlı Sultanlığı kurulacak. Ancak imparatorluğu kurmak icin yapmamız gereken bir kac şey daha olacak.

Evet sultanın donuşu focusunu tamamlamamız ile birlikte Osmanlı sultanlığı kuruldu. Ancak bayrak değişmedi ve İmparatorluk yazmıyor. Bunun icin:

Bu yolu izleyin. Bu yolda Yunan'ı işgal mi edersiniz, Bulgar'ı ilhak mı edersiniz o size kalmış. başarım icin oynuyorsanız Sultanlığı kurduğunuz an başarımı elde edersiniz bu yolu izlemenize gerek kalmaz tamamen sizin secimlerinize kalmış bir şey. İyi oyunlar!

Bu benim ilk rehberimdi dediğim gibi cok boş yapmış olabilirim. Eğer beğendiyseniz Avusturya-Macaristan, Bizans gibi ulkelerin de kurulumu icin rehber hazırlayabilirim.

İyi sosyaller!