Kendi kendilerini ihbar ettiler..

9 Yıldan bu yana İmralı Cezaevinde bulunan PKK teror orgutu lideri Abdullah Ocalan'a "Sayın" olarak hitap edilmesine acılan soruşturmaları protesto etmek icin aralarında Diyarbakır Buyukşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'inde bulunduğu 321 DTP'li Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına yazılı dilekce vererek "Sayın Abdullah Ocalan" diyorum şeklinde kendini ihbar etti.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı onunde toplanan yaklaşık 500 DTP'li kendini ihbar etti. Polisin yoğun guvenlik onlemi aldığı Adliye Sarayı cevresinde acıklaması yapan DTP'liler "Sayın Abdullah Ocalan" hitabının suc unsuru sayılmasını protesto etti. Kalabalık grup adına acıklama yapan, Tutuklu Hukumlu Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu (TUHADFED) Genel Sekreteri Mehmet Umac, Ortadoğu'da Kurtlerin temel hak ve ozgurluk taleplerinin reddi, inkarı ve cozumsuzluğu gidildiğini belirterek şunları soyledi, " Daha once Kurt kelimesine karşı olan tahammulsuzluğun yerini bu gunde "Sayın Ocalan"hitabı almıştır. 9 Yıldan buyana İmralı Ozel Tip Kapalı Cezaevinde bulunan sayın Abdullah Ocalan'a sayın olarak hitap edilmesidir. Bu gune kadar binlerce soruşturma başlatılıp, yuzlerce yurttaş, yonetici, aydın siyasetci ceza almıştır. En son avukatlarının resmi mercilere yaptıkları başvurularda gecen sayın sozcuğu nedeniyle soruşturma başlatılmıştır. Eğer sayın olarak hitap etmek suc ise ben de sayın Abdullah Ocalan diyorum ve bu sucu işleyip kendimi ihbar ediyorum"dedi.
DTP'Lİ BELEDİYE BAŞKANLARI DA KENDİLERİNİ ŞİKAYET ETTİ
Sayın Abdullah Ocalan hitabına acılan soruşturmaları protesto etmek icin, aralarında Diyarbakır Buyukşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Bağlar Belediye Başkanı Yurdusev Ozsokmenler, Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı, DTP Diyarbakır İl Başkanı Necdet Atalay'ında ismi bulunduğu toplam 321 kişi "Eğer sayın olarak hitap etmek suc ise ben de sayın Abdullah Ocalan diyorum ve bu sucu işleyip kendimi ihbar ediyorum"şeklinde savcılığa dilekce verdi. DTP'lilerin savcılığa yaptığı şikayeti takip eden Diyarbakır Kanal 21 Televizyonu Kameramanı Şaban Yılmaz, koştuğu sırada Adliye Bahcesindeki cimlerin ıslak olmasını nedeniyle kaydı. Yere duşen genc gazetecinin kamerası kırıldı.
İHA