Oldunuz cehenneme gittiniz ama her insanın cehennemi kendi korktuğu şeylerle doludur. Silent Hill kasabası da oldukten sonraki suclarınızı, pişmanlıklarınızı size yansıtıyor. Bir nevi Silent Hill icin cehennem demek yanlış sayılmaz.
Silent Hill serisi neden ozel bir yere sahip benim icin, neden zil sesim Silent Hill muziği?
Silent Hill serisi diyemem ama 1-2 diğerlerinden gercekten ayrı oyunlar. Silent Hill 1-2 yapıldığı doneme gore olağanustu sanatsal bir boyut cıkartıyor ortaya. Yapıldığı donem ortaya cıkan muzik, atmosfer, senaryo bir harika.
Şimdi yıl 1999, siz oyle bir oyun yapıyorsunuz ki bu oyunun icinde hem 2. bir boyut var, hem gercekten esrarengiz bulmacalar iceriyor. Bu oyun cıktığında Resident Evil 3 piyasaya cıkıyordu. Resident Evil bulmaca konusunda benzese de, Resident Evil'in bir ruhu yok bana gore acıkcası. Resident Evil kotu demiyorum yanlış anlaşılmasın. İkisi de temelde aynı mantıkla oynanışa sahip ama birinde oyunun ruhu var diğerinde ise daha cok survive mantığı var.

Herkesin en azından Silent Hill 1 ve 2. oyununu Youtube'dan acıp izlemelerini tavsiye ediyorum. Turk yayıncılar zamanında oynayıp bitirmiş. Gercekten izlesinler. Dizi tadı veriyor.
Muzikleri gercekten sanki o oyuna has bir şey gibi tasarlanmış yani o ruhu yansıtıyor.
Bkz. Silent Hill 2'nin oyuna girince calan muziği;

Bonus:
Zil sesi muziğim;

Bonus 2:

Eğer yıllar sonra bu seriye bu yazıyla başlayan biri olursa sevgilerimle...