Arkadaşlar oncelikle hepinize merhaba iyi forumlar dilerim. Hepimizin belli donemlerde oyun alanında boşluğa duşmuşluğu vardır, artık aynı oyunlardan sıkılıp yeni maceralara aksiyonlara atlamak istiyorum hırsı burumuştur. Forumda bir cok konu acılmıştır bu konuda hatta ben şoyle bir şey duşundum belki zahmetli olabilir ama siz de katılırsanız hic olmazsa coğu insanın kafasında kalan soru işaretlerini biraz da olsa giderebiliriz. Mesela en sevdiğiniz oyunun ufak ozet ceklinde artılarını ve eksilerini yazarak konuya yeni dahil olmuş insanları veyahut birbirimize oyun incelemesi paslamış oluruz. Nasıl olacak bu derseniz de şoyle bir ornek vereyim;

Dishonored

Oyun tamamiyle suikast, sessizlik ve main objectivesler arasında kucuk yan gorevler de eklenerek karakterinizi upgradelemenize olanak sağlıyor. Herhangi bir oyun sonu boss fightı yok. Olan bossları da zaten sessiz ve fark etmeden ortadan kaldırıp ortadan yok oluyorsunuz. İsterseniz de Call of Duty misali ortaya dalıp herkesi temizleyerek de gidebilirsiniz. Benim icin bu oyunun

Artıları +/
Surprizbozan: Artıları +Sizi herhangi bir şekilde haritada bir kaba sokmuyor istediğiniz şekilde keyfiniz nasıl isterse o şekilde ilerleyebiliyorsunuz isterseniz teleport ozelliğiyle uzaklara ışınlanıp catılardan da hedefe varabiliyorsunuz.

+Karakterleri oldururken hangi skillinizle oldururseniz ona gore kucuk cinematic efektler mevcut guzel bir tat veriyor.
+Akışkanlığı mevcut bir oturuşta oyunun tamamını bitiremeseniz de sıkılma olasılığınız cok az derecede, zaman oldurmek icin bire bir.
+Benim gibi ani oldurmek, hızlı hareket edip başka duşmana gecmek kılık değiştirmek, başka insanların bilincine girip onları hareket ettirmek ve cevik bir şekilde mapi bitirmeyi sevenler icin incelemem 9/10.
+En sevdiğim ozellikler arasında herhangi bir objeyle duşmanın yonunu şaşırtıp ( ki bu oyunun %60-%70 kapsar ) arkasından brutal kill ya da sessizce gecip giderek bolume devam etmenize olanak sağlıyor.

Eksileri /-

Surprizbozan: Eksileri -Oyun zorluğunda bir dengesizlik mevcut neredeyse normal-hard arasında hicbir fark yok eğer zorluğu seven insanlar varsa onlar icin bir problem yaratmayacak fakat diğer turlu kuplere binmenize yol acabilir ornek verecek olursam; kılık değiştirdikten sonra bir duşmanın yanından gecerken bazı chapterlarda hic mantıksız bir şekilde daha ilerlemediğiniz levelde ki duşman sizi tanıyıp yanınıza kadar koşup gelip alar mı calıştırıyor.
-Oyunda sizin gibi başka yapay zeka suikastciler de var ve olup olmadık yerlerde karşınıza cıkıp hatta boss'a suikast duzenlerken onları oldurup mission failed'e yol acabiliyor. ( Oyunun yapım aşamasında yapay zeka suikastcilerinin boss'un yanına yaklaşmasına bırakın kalenin icine bile giremeyecek şekilde tasarlamışlardır)
-Bazı bolumlerde yanınıza size destek cıkan adamlar alabiliyorsunuz. Bunlar undergroun'da yaşayan kucuk cetelerdir ve her zaman headquartesleri sabittir hareket etmezler onlarla iş birliği de yapabilirsiniz isterseniz oldurebilirsiniz de fakat mantıksızlık şura da ortaya cıkıyor; işbirliği icine girip Save aldıktan sonra ilerleyen levelde olurseniz iş birliğiniz otomatikman bozulup bir daha hicbir underground cetesiyle beraber hareket edemiyorsunuz ve şaka değil oyun otomatikman oynadığınız zorluktan bir ust zorluğa cıkartıyor. ( Dishonored bunun icin gerekli acıklamayı 2013 de yaptı oyunda kaynaklanan yazılımsal kodlama problemlerinin zorluk derecelerini tetiklediğini soyledi, bir dengelenme getirildeğil mi bilmiyorum. )