merhaba saygıdeğer oğretmenlerim
ben Kayseri'den gorkem.
kafama takılan bazı sorulardan dolayı buraya konu acmak istedim.
oncelikle ben bir Anadolu lisesinde 10. sınıfa gectiğimi belirtmek isterim.
biliyorsunuz bu yıl 9. sınıfın sonunda yapılan ders secimi 10. sınıfın sonuna kaydırılmış olup 10. sınıfta da butun dersleri zorunlu olarak goreceğiz.
10. sınıfın sonunda yoneleceğimiz alanla ilgili kafadma bircok soru işareti var.
aslında ben TM bolumunu veya dil bolumunu secmeyi duşunuyordum. TM bolumunde hukuk, psikoloji veya pdr bolumune, dil bolumunde ise İngilizce oğretmenliği veya mutercim tercumanlık okuyup araştırma gorevlisi olmak istiyorum.
fakat son zamanlarda cevremde bu bolumlerden mezun olmuş tanıdıklarım, pdr bolumunun 10 yıl icinde devlet kadrolarının dolacağını ve onunun kapanacağını, hukuk bolumunun bircok universitede acılmasıyla niteliksiz avukatların yetişeceğini ve istihdam alanının azalacağını, İngilizce oğretmenliğinin de kpss sınavından dolayı atamasının zor olduğunu araştırma gorevlisi olmanın da ancak ozel universiteye gidilerek daha kolay olacağını soyluyorlar. oğretmen olarak ozel eğitim oğretmenliği okumamı tavsiye ettiler. benimde kafama takıldı. sizlere danışmak istedim.
umarım kafamdaki soru işaretlerini en kısa zamanda giderirsiniz.
not: alana yonelme konusunda yardımcı olabilmeniz icin okul yıl sonu notlarımı aşağıya yazıyorum.
saygılarımla.
dil ve anlatım: 88 edebiyat: 86 yabancı dil: 95 coğrafya: 92 matematik: 88 tarih: 83 fizik: 85 kimya: 65 biyoloji: 70