2017 yılında su tutmaya başlayan Kars Baraj Golu, her gecen gun biraz daha kirlenirken, son gunlerde renginin yeşile burunmesi ise vatandaşları tedirgin etmeye başladı. Zaman zaman balık olumlerinin de yaşandığı Kars Baraj Golu ’nun başlangıc notası olan eski Boğazkoy bolgesinde su uzerinde bulunan yeşil tabakaya anlam veremeyen vatandaşlar, yetkililerin suyun renginin neden yeşile donduğu araştırmasını istedi. Şehir kanalizasyon ve sanayi atıklarının aktığı Kars Cayı ’nın beslediği Kars Baraj Golu ’nun yeşile burunduğunu ifade eden vatandaşlar,
"Kars Baraj Golu ’ndeyim, olu balığı gordum, suyun uzeri 2 santim kalınlığında ne olduğunu anlamadığım yeşil bir maddeyle kaplı. Daha once mavi akan baraj golunun suyu şuanda yemyeşil, yetkililerin buraya gelin bunun ne olduğunu araştırmalarını istiyorum. Cunku gorduğunuz gibi balık olumleri de başlamış. Bunun bir araştırılması şart." dedi. Ote yandan, Kars Baraj Golu ’nun ozellikle kıyı bolgelerinin yeşile burunduğu gozlenirken, gol etrafa da pis koku yayıyor. İHA'nın haberine gore, Eski Boğazkoy bolgesinden başlayan yeşil ortu golun bircok bolgesini kaplamış bulunuyor.