"Bu enerjinizi partinizin kapatma davasına harcasanız daha iyi olmaz mı?"
BOLU'da yerel bir televizyonda program konuğu olan AKP Merkez Karar ve Yonetim Kurulu Uyesi Abdullatif Şener, bir avukatın, “Bu enerjinizi partinizin kapatma davası icin harcasanız daha iyi olmaz mı?” sorusuna sinirlendi. Soylediklerinin partiye zararının olmadığını belirten Şener, “Ben bir ilke insanıyım. Bir ilke mucadelesi veriyorum. Benim icin şu parti bu parti değil, benim icin bu ulke onemli. Benim icin Turkiye onemlidir” dedi.
Abant İzzet Baysal Universitesi’nin (AİBU) hazırladığı ve yerel bir televizyonda yayınlanan ‘Universitemiz’ adlı programa Abdullatif Şener konuk oldu. Dun akşam yayınlanan programa katılmak uzere universiteye gelen Abdullatif Şener’i, İzzet Baysal Kultur Merkezi’nin onunde AİBU Rektoru Prof. Dr. Atilla Kılıc karşıladı. Daha sonra programın yapılacağı salona gecen Abdullatif Şener, oğretim uyeleriyle sohbet etti. Neşeli olduğu gozlenen ve salonda bulunanlarla esprili sohbetler yapan Şener programın ilk dakikalarında da espriler yapmaya devam etti. Programı izleyen Bolu Barosu avukatlarından Yuksel Gultekin’in sorusu Abdullatif Şener’i sinirlendirdi. AKP’ye oy verdiğini soyleyen Gultekin’in, “Partiniz kapanırken siz televizyon televizyon gezip dolaşıyorsunuz. Bu enerjinizi partinizin kapatma davası icin harcasanız daha iyi olmaz mı? Başbakan Erdoğan’la ozel olarak yaptığınız goruşme basına sızdırıldı. Bu konuda ne soyleyeceksiniz? Kapatılma davası ile ilgili AKP’yi uyardığınız yonundeki acıklamalar AKP’nin kapatılma davası surerken iyi bir zamanlama mıydı?” sorusuna, Şener'in yanıı şu oldu:
“Bu arkadaş kac yıldır Bolu’da bilmiyorum. 2001 yılında AKP kurulup, Turkiye genelinde orgutlenirken, bu partinin kuruluşuna kimlerin destek verip kimlerin vermediğine, hatta kimlerin kuruluşunu engellemek icin caba harcadığını yakından izledim. Anladığım kadarıyla arkadaşımız partinin kuruluş safhasında bu işin hic cilesini cekmemiş. Muhtemelen o donemde de partiye karşı olmuş, daha sonra AKP iktidara geldikten sonra AKP’nin icerisine girmiş, iktidardan yana olma, iktidarın icinde olmak bazı imkanları getirdiği icin bunun coşkusuyla savunma tutkusuna girmiş bir fotoğraf gibi geliyor bana.”
Bir partinin kuruluşunun ne demek olduğunu yaşadığını vurgulayan Şener, sozlerini şoyle surdurdu:
“İl il dolaştım, 81 ilde ki teşkilatları kurdum. Şu an AKP'lilerin hepsinin cebinde ve kutuphanelerinde korudukları AKP programını ben yazdım. Gece gunduz her cumleyi her kelimeyi tarttım. Sıkıntısını, zorluklarını ve stresini yaşadım ben. Ama her nedense bu donemlerde boğmaya, yok etmeye, oluşumu engellemeye calışanlar sonradan kraldan fazla kralcı gecinmeye başladılar. Samimi değiller. AKP kotuye gitmeye başladığında, olaylar bitmeye başladığında da en fazla bu duşuncede olanlar karşı duracaklar.”
Bir ara sinirlerine hakim olamayarak sesini yukselten Şener, “Ama ben bir ilke insanıyım. Bir ilke mucadelesi veriyorum. Benim icin şu parti bu parti değil, benim icin bu ulke onemli. Benim icin Turkiye onemlidir. Bu ulkede yaşayan 70 milyon insanın bugunu ve yarını onemlidir” dedi.
Şener, “Ben televizyon televizyon cıkıp gezip dolaşıyorum” diyerek, 5 yıldır hukumetteyken de, Başbakan Yardımcısı olduğu zamanda da konuştuğunu belirtti. Cizgisinde bir değişiklik olmadığını vurgulayan Şener, şunları soyledi:
“Bana bakanlar cizgimin net ve doğru olduğunu gorurler. Menfaat, cıkar ilişkisi icerisinde soyleyeceğim sozu, eğmeyeceğimi ve bukmeyeceğimi iyi bilirler. Eğer bu ulkenin cıkarı icin bir şeyler soylemem gerekiyorsa dun hukumetteyken de soylerim, bugun de soylerim. Soylediklerimin hicbirinin bu ulkeye bir zararı yok. Bu ulkeye faydası var. Soylediklerimin hicbirinin AKP’ye de zararı yok. AKP’ye de faydası var. Ekonominin kotu gidiş sinyalleri vermeye başladığı andan itibaren dedim ki ‘Bunun gozden gecirilmesi lazım. Secim ortamıdır, rehavet ortamına girilmemesi lazım’ Bunun AKP’ye de zararı yok, bu ulkeye’de.”
Şener, Milliyet Gazetesi’nin ‘Arjantin’e benzeriz’ başlıklı haberini de gostererek kabinede Başbakan’ın yanında otururken soylediklerinin gazetelere yansıdığını anlattı. Avukat Gultekin’i eleştirmeye devam eden Şener, şoyle konuştu:
“Arkadaş olayları hic takip etmemiş. Kırıcı olduğum icun kusura bakmayın. Herkesin yanlış konuşmaya hakkı olduğuna da inanırım. Sizin de yanlış konuşmaya hakkınız var. Konuştuklarınız yanlış da olsa konuşmaya hakkınız var. İnsanların yanlış konuşma hakkını alırsanız, konuşma ozgurluğunu elinden alırsınız. Bir partinin en ust kurulunda şu konuşulur, bu konuşulamaz dediğiniz zaman, o organ karar organı olmaktan cıkar. Bir partinin en ust kurulunda her şey konuşulmalı. Hicbir konuşmaya sansur konulmamalı.”
Turkiye’de ki siyaset anlayışının kavgaya ve dovuşe dayandığını ifade eden Şener, “Hiddete ve şiddete dayanır. Konuşurken kin ve nefret duygularını pekiştirmeye dayanır. Siyaset konuşuldukca toplumsal kultur oluşur. Bu ulkenin insanı para kazanmak icin, hayatını devam ettirmek icin terlemeyi kuresel rekabette mesafe almayı mı zorlar, yoksa kolay yoldan buyuk bir ranttan pay alarak hayatını surdurmeye mi calışır. Bu, ulkeyi geride bırakan kuresel rekabette zaafa uğratan en temel konulardan biridir. Bunun ortadan kaldırılması lazım. Devletin rant dağıtım aracı olmaktan cıkarılması lazım” dedi.
Turkiye’de burokratik alanda mesafe almanın yolunun liyakattan değil, siyasi dirsek temasından gectiğini vurgulayan Şener, şunları soyledi:
“Bazılarının dirsek temaslarıyla bir yere gelmiş olmaları onemli değil. Ama onemli olan bu ulkede mesafe alabilmek icin daha ust kademelerde gorevler ustlenebilmek icin, ‘bu siyasi dirsek temasları etkilidir’ diye insanlar inandığı zaman hic kimse liyakatlı, bilgi birikimine sahip biri olmak icin mucadele vermez.”
Canlı yayında Abdullatif Şener'i kızdıran soru
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●28 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Canlı yayında Abdullatif Şener'i kızdıran soru