Erdoğan 3 cocukta ısrarlı"Bende hamdolsun 4 tane var. Keşke 5-6 olsaydı. Ben memnunum"

13.05.2008 13:46
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, aileyi koreltmek, aileyi yok etme anlayışına hicbir zaman sıcak bakmadıklarını belirterek, ''Eğer Tayyip Erdoğan, 'Bu ulkede her ailede en az 3 cocuk olmalıdır' diyorsa, işte bu duşunceyle diyor. Bunu soylerken 2040, 2050 Turkiye'sini duşunerek soyluyor'' dedi.
-''BİZİM İCİN HER GUN ANNELER GUNU...''-
Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan, bu haftanın aynı zamanda, ''Aile haftası'' olarak kutlandığını, Pazar gunu de ''Anneler Gunu'' olduğunu hatırlatarak, ''Gerci bizim icin her gun, Anneler Gunu....Biz kalkıp da bunu farklı yaklaşımlarla bir gunu, Anne Gunu olarak ilan etmeyi, anaya saygısızlık olarak goruruz. Bizim inancımızda, bizim değerlerimizde annelerin ayaklarının altı
opulur. Cunku cennet, annelerin ayakları altındadır. Ozelliği burada...'' dedi.
''Ana başa tac imiş/Her derde ilac imiş/ Bir evlat pir olsa da/ Anaya muhtac imiş'' dortluğunun de boşuna soylenmediğini kaydeden Erdoğan, ''Biz bu anlayışla analarımıza yaklaşırız. Sevgili anneciklerimize bu saygı icinde ulaşmanın gayreti icerisinde oluruz'' diye konuştu.
Kendi siyasi anlayışlarında, muhafazakar ve demokrat kimliğinde, parti olarak yola cıkarken hedefe aileyi koyduklarını anlatan Erdoğan, aile hedefli bir anlayışla yolculuğu devam ettirdiklerini vurguladı.
-''DUŞUNCELERİMİN ARKASINDAYIM''-
''Aileyi koreltmek, aileyi yok etmek...Bu anlayışa hicbir zaman sıcak bakmadık, bakmıyoruz'' diyen Erdoğan, şoyle konuştu:
''Eğer Tayyip Erdoğan, 'En az bu ulkede her ailede 3 cocuk olmalıdır' diyorsa, işte bu duşunceyle diyor. Bunu soylerken 2040, 2050 Turkiye'sini duşunerek soyluyor. Genc ve dinamik bir Turkiye'yi korumanın ve ileriye goturmenin duşuncesiyle soyluyorum. Hani o bazı kuru sıkı bahaneler var ya... Bu bahanelerin hepsi, farklı yerlerden taşınan ve ulkemin geleceğini karartmaya donuk duşuncelerdir. Bunlara katılmıyorum. Bu kadar acık soyluyorum ve duşuncelerimin de arkasındayım. Bazıları cıkar boyle, edep, adap dışı yaklaşımlar sergileyebilirler. Ama şu anda dunyada, gelişmiş ulkelerde bile bunun ne nedenli onemli olduğunu o yaşayanlar kendileri soyluyorlar. Uste para, destek veriyorlar, 'Yeter ki nufusu artıralım, gencleştirelim' diye. Biz
ulkemizi bu duruma duşurmek istemiyoruz. Bakın her yerde ne konuşuyoruz,
konuştuğumuz şey şudur; 'Biz guclu bir ulkeyiz.' Neye dayanarak bunu soyluyorsun?'Cunku bizim nufusumuz genctir' diyoruz. Niye, bunu kullanıyorsun o zaman? Kullanma. Lafla, 'Nufusum genctir' demenin bir anlamı yok. Şu andaki hesaplarla eğer bizim artış oranımız, şu andaki hızıyla giderse biz 2037 yılında yaşlanan bir nufus donemine giriyoruz. Ondan sonra bunun bedeli cok ağır olacaktır ulkemize. Bu hassasiyeti ben milletimden istiyorum. Milletime de ozellikle bu kişisel tavsiyemi yapıyorum. Kabul edenler olur, etmeyenler olur. Bunun bir mecburiyeti yok. Ben sadece soyluyorum.''
-''BEN HALİMDEN MEMNUNUM, KEŞKE BEŞ, ALTI OLSAYDI''-
Konuşmasına, ''Ben halimden memnunum'' diyerek surduren Başbakan
Erdoğan, şunları kaydetti:
''Ben oyle hamdolsun, cocuklarımla hemhal oldukca...Dort tane var, keşke beş olsaydı, altı olsaydı. Ama dortte kaldı. Butun bunları da samimi dileğim olarak soyluyorum. İnanclı olarak soyluyorum, bilimsel olarak soyluyorum. Bu işin bilimsel temeli var. Ama diğerleri bilimsel konuşmuyor, tam aksine bilim dışı konuşuyorlar. Ha, 'Turkiye'nin geleceği yaşlı olsun, nufus duşsun' diyorlarsa, o ayrı mesele. Ama şoyle bakalım, gelişmiş ulkelere, acaba bizim durumumuzda olanlar var mı? Var, nasıl var; orneğin Yunanistan, şu anda nufusu yoğun şekilde azaldı. Ama yaptıkları yanlışı da oyle zannediyorum ki anlamış durumdalar. Cunku ciddi manada nufus duştu, gayrı safi yurt ici hasıla yuksek gorulsun diye herhalde...Ama ciddi anlamda bir duşuş onlarda soz konusu...Şimdi de nasıl artar diye onun hesabını yapıyorlar.''
-''İYİ YETİŞTİRME BİZİM SORUNUMUZ''-
Toplumsal dokunun sağlamlığının aile yapısının gucuyle doğru orantılı olduğunu kaydeden Erdoğan, şunları kaydetti:
''Efendim, 'İyi yetiştireceksin' İyi yetiştirme olayı bizim sorunumuz, siyasilerin sorunu, devleti yonetenlerin sorunu. Eğer sen kalkar da bu ulkede okul yapmazsan, hastaneleri ve doktorları geliştiremezsen, artırmazsan, 'Yeterli değil' dersen...Neresi yeterli değil? Bugun Almanya'da bir oğretim uyesine 24 tıp oğrencisi duşerken, benim ulkemde bir oğretim uyesine 3.9 oğrenci duşuyor. Hesap ortada, orada 24, bizde 3.9. Biz laf uretmişiz, iş uretmemişiz ki...İlk defa şimdi okullar artıyor. Doğu'da, Guneydoğu'da, Karadeniz'de, Turkiye'nin dort bir yanında ADSL sistemiyle yavrularımız buluşuyor. Şimdi gittiğimiz her yerde bilişim teknolojileri sınıflarını okullarımızda goruyoruz. İşte
buyurun universitelerdeki attığımız adımlar, hamleler. Evelallah bu ulke patlayacak, goreceğiz. Bilimde, sanatta, kulturde, her şeyiyle...Şu anda Anadolu'da her yerde adımlarımızı atıyoruz, tohumlamayı yapıyoruz, temeler oluşuyor ve neticesini de alacağız. Hic bundan endişeniz olmasın. Gelecek bu noktada aydınlıktır.
Guclu ve geniş aile yapımızı korumamız, aile değerlerini yaşatmamız, aile icinde sağlanan dayanışma ruhunu canlı tutmamız buyuk onem taşıyor. Butun iletişim organlarını guclu tutmamız, ahlak değerlerine ozellikle sahip cıkmamız, butun bunlar onemli. Bu milletin kendi değerlerinden taviz vermemesi gerekir. Her milletin kendine has değerleri vardır. Turk milletinin de kendine has değerleri vardır, gelenekleri, gorenekleri var. Bunları bizim sağlam, diri tutmamız lazım ki ayaklarımız yere sağlam bassın. Taklitci değil, mukallit değil, kendi oz benliğini koruyan bir aile yapısı olarak bizim ortada olmamız lazım. Budur asıl olan, onemli olan. Bunu korumamız lazım.''
Hukumet olarak sosyal hizmet politikalarını da sosyal yardım hizmetlerinin de temelinde aile butunluğunu korumak, zayıf duşen aile yapısını guclendirmenin yattığını anlatan Başbakan Erdoğan, ''Aile kulturu, geleneksel yapımızın da temelidir. Tum Turkiye olarak 'Biz de bir aileyiz' diyebildiğimiz oranda gucumuze guc katabilir, birlik ve butunluğumuzu koruyabiliriz. Aile fertlerinin samimiyeti, şefkati, yardımlaşması, kucaklaşması gibi tum bolgelerimiz, tum vatandaşlarımız birbiriyle kenetlenmeli, bir ailenin fertleri olarak kendisini gorebilmelidir'' diye konuştu.
AA