Once cizgi romanı, sonra dizisi, şimdi de oyunu cıktı. Gercekten harika bir senaryosu olan, harika FPS tarzı bir oyun. Grafikler cizgi film gibi olsa da oynanmaya değecek harika bir oyun. Şimdi size oyun hakkında trailer'lar, videolar, ekran goruntuleri paylaşacağım.
Episode 1 Bilgilerini ve Trailer ’ını paylaşacağım oncelikle.
Episode 1'de biz bir profesor olarak biliniyoruz fakat bir cinayet işlemişiz. Onun icin hapishaneye goturuluyoruz ve karşıda bir zombi. Arabayı suren polis zombiye carpınca aşağıya yuvarlanıyoruz. Ardından ordaki pompalı tufeği kullanarak ve ordaki sadece 1 mermiyle canlanan polisi olduruyoruz. Ayağımız da hasar gorunce yerde biraz duruyoruz. Karşıda bir kız gorunuyor, yardım et diyoruz fakat etmiyor. Koşarak uzaklaşıyor. Ardından zombiler 10 15 coğalıyor. Biz de ayağa kalkıyoruz, zor da olsa ilerdeki citlerden obur tarafa zıplıyoruz, kurtuluyoruz. Ardından orayı biraz araştırıyoruz. Evde bir kız yaşadığını anlıyoruz, bir telsiz buluyoruz. Telsizde o kucuk kız konuşmaya başlıyor, biz de sohbet ediyoruz, kendini goster diyoruz. Kendini ağac evinden kafasını cıkararak gosteriyor. Ardından arkamızdan zombi geliyor. Onu o kucuk kızın yardımıyla olduruyoruz. Ardından ismini soruyoruz, Clementine diyor. Sonra Lee, yani bizim adam burada duramayız diyor. Az ilerde 2 adam goruyoruz. Sizin seciminize bağlı; akşam giderseniz bir polis ve bir adamla karşılaşırsınız fakat sabah giderseniz 2 adamla.
Ardından onlar bizi bir ciftlik evine goturuyor. Orda sabahlıyoruz, orda bir aile daha kalıyormuş. Aile reisi Kenny, karısı Katjaa ve oğlu Duck, ardından o bizi kurtaran adamın yanına gidiyoruz. O da cit yapıyor ki zombiler giremesin. Biraz yardım ediyoruz, ardından adamın babasına yardım ediyoruz. O sırada zombiler iceri girmeye başlıyor biz koşuyoruz. Orda hem Duck var hem de Bizi kurtaran adam. Birine yardım ediyoruz. Seciminize bağlı ama 2 secimde de o bizi kurtaran adam oluyor. Sonra oradan kovuluyoruz. Kenny bizi macon'a bırakacağını soyluyor. Orda benzinimiz bitiyor, zombiler saldırmaya başlıyor fakat 1-2 kişi bizi kurtarıyor. İcerde ise 5 kişi var. Huysuz olanın ismi Larry, yardımsever kızın ismi Carley, Elektronikci Doug ve Glenn. Aslında burası bizim eczanemiz fakat kimse bilmiyor. Aslında Lee'nin ve ailesinin. Buyuk tartışmalar yaşanıyor ve Larry kalp krizi geciriyor. Onun icin ilac bulamamız lazım. Bir kac şey caktırıyoruz fakat anlamıyorlar. Burada ilac olabilir falan diyoruz, sonra Glenn ben benzin bulmaya gideceğim diyor ve gidiyor. Biz de eczaneye gidecek olan yeri araştırıyoruz. O sırada Carley geliyor, senin bir suclu olduğunu biliyorum diyor. Ardından yerde fotoğraf buluyor, ailesinin fotoğrafı. Sonra inceliyor, ardından dışarıyı gozetliyorlar. Zombileri oyalıyorlar, sonra kardeşi de zombiye donuşmuş olduğunu goruyor, onu olduruyor. Sonra anahtarı alıyor, eczaneden ilac getireceği sırda alarm calmaya başlıyor. Sonra dışarı kacmaya başlıyorlar ve dışardaki hotel kısmında buluşuyorlar. O sırda Larry bize yumruk atıyor fakat Kenny sayesinde kurtuluyor. 1. Episode ’da bir kadınla da karşılaşıyoruz fakat intihar ediyor.
Episode 1 Trailer
Episode 1'den Goruntuler:

Arkadaşlar her gun 1 Episode'u paylaşacağım. Yarın da 2. episode'u paylaşacağım.