Cok yoğunum ya diyete uyamazsam!!Yoğun iş temposu, uykusuzluk, hareketsizlik, duzensiz beslenme, tıkınırcasına yemek yemenin uzerine bir de depresyon ve ilac kullanımı eklenince ortaya cıkan tablo acık... Yedikce daha cok yiyen, duygusal aclığını kontrol edemeyen, mutfak fastfoodluğu dediğimiz mutfakta surekli bir şeyler atıştıran şişman ve mutsuz insanlar…
Oncelikle şuna acıklık getirmek gerekir. Toplumda ‘ diyet ‘ denilince akla tatsız, tuzsuz menuler, belli sureler uygulanan ve yasakların olduğu kağıt parcaları akla gelir. Aslında diyet denilen kavram ; sizlerin hayatlarına kucuk dokunuşlar yaparak beslenmenizde yaşam boyu suren bir davranış değişikliği oluşturmak… Elbet biz diyetisyenlerde tatlı ve cikolata tuketiyoruz. Ama porsiyon miktarına diikat ederek ve hergun değil…
Ac kalarak zayıflamak ,tek bir besin tuketerek kilo vermeye calışmak , sadece protein yiyerek kilo vermek ,ekmeksiz yaşam veya sadece sebze yiyerek zayıflamaya calışmak… Hepsi zayıflama denemelerinin bir parcası.. Evet butun bunların hepsi sizi zayıflatır. İstediğiniz kilo hedeflerinize ulaşırsınız. Ama ilerleyen donemlerde iştah kontrolsuzluğu ve yaşamınızın tekrar eskiye donmesi ile birlikte verdiğiniz kiloları katlayarak eski halinizden belki daha kotu bir tabloyla karşılaşırsınız. Aynı diyetleri tekrar uyguladığınızda bu sefer aynı kilolara ulaşamazsınız. Ve bu diyet demelerinin uzun surecli donemde sizin bedeninizde yarattığı hasarları da goz ardı etmemek gerek…
Bu konuda mutlaka beslenme konusunda bir eğitim almış beslenme uzmanlarından (diyetisyenlerden) yardım almalısınız. Bedeninize ve yaşam koşullarınıza en uygun beslenme programını birlikte konuşarak hazırlamanız sizin icin doğru bir tercih olacaktır.
Evden cıkınca diyet olur mu? Ya da misafir varken ? Dışardayken ne yemeliyim? Hareket edemiyorum şişmanlar mıyım? vb. sorular aklınızı karıştıran ve beslenme duzeninizi bozan engellerden olsa gerek. Hepimizin seyahatleri, yemekleri ,toplantıları zaman zaman oluyor. O halde ev dışında beslenmenin her turunden bahsetmek gerekir. Dışarıda tabiki diyet olur. Dışarıda tabiki yemek yenir ve tabiki hepimizin misafirleri gelebilir ve ustune ustluk yoğun iş temposundan dolayı hareketsiz bir yaşama sahip olabiliriz …Diyete ayak uyduramıyorum diyorsanız bırakın diyetiniz size ayak uydursun. Dışarıda gezerken, işyerinizde calışırken, misafirliğe gittiğinizde, yolculuk sırasında kısacası gittiğiniz her yerde ‘BEN NE YİYECEĞİM?’ sorusuna birlikte yanıtlar bulalım…
Unutmayınız; beslenme alışkanlığı bir diyet listesinden ibaret değildir. Davranış değişikliği yaratarak yeme duzeninizdeki kalıcı değişiklikler sizin bir omur boyu daha sağlıklı, duzenli ve mutlu bir hayat yaşamanızı sağlayacaktır.
[h=2]İzmir Diyetisyen uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]
Cok yoğunum ya diyete uyamazsam!!
Sağlık0 Mesaj
●23 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Cok yoğunum ya diyete uyamazsam!!