23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Cocuk Bayramı kutlamaları cercevesinde Ankara Buyukşehir Belediyesi tarafından Kızılay Meydanı'nda duzenlenen konserde canlı bomba paniği yaşandı.

Ankara Buyukşehir Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Cocuk Bayramı kutlamaları cercevesinde duzenlenen konserde izdiham yaşandı. Cevik kuvvet ekipleri kabalağı dağıtmak icin biber gazı kullandı.
İzdihamın yaşandığı sırada olay yerindeki kalabalıktan dolayı nefessiz kalan astım hastası bir bayan, ilacını almak icin elini cantasına uzattı. Bu sırada bayanın cantası karıştığı goren konser alanındaki vatandaşlar, bayının uzerinde bomba var diyerek sağa sola kacmaya başladı.
Bir anda savaş alanına donen konser alanında unlu sanatcı Sibel Can, sevenlerinin sakin olmasını istedi. Kalabalığın arasında tek başına kalan astım hastası bayan yere yığılarak bayıldı. Bayanın uzerinde bomba bulunduğu zanneden vatandaşlar ve guvenlik gorevlileri bayanın uzerine atlayarak etkisiz hale getirmeye calıştı.
Kısa sure ayılan astım hastası bayan, ilacını almak icin elimi cantama uzattım dedi. Canlı bomba var diyerek ortalığını birbirine katan vatandaşlar, olayın anlaşılmasından sonra bayana ayılması icin su
verdi. Bir turlu yaşadığı olayın şokunu atlatamayan astım hastası bayan, guvenlik gorevlileri tarafından omuzlara alınarak konser alanından uzaklaştırıldı.
Yaşanan olayın ardından cevik kuvvet ekipleri kalabalığı dağıtarak vatandaşların sakin olmasını istedi.