Ataturk’un Hayatı’ konulu odevi eksik yaptıkları icin 3 yatılı okul oğrencisi oğretmenleri tarafından dovuldu

Muş’un Bulanık İlcesi’nde bulunan Yatılı İlkoğretim Bolge Okulu (YİBO) oğretmenlerinden F.S.’nin, 3 oğrencisini “Ataturk’un hayatı” konulu odevi eksik yaptıkları icin feci şekilde dovduğu iddia edildi. Oğrenci velileri suc duyurusunda bulundu.

Mardin’in Derik İlcesi’nde Milli Guvenlik Dersi oğretmeni B.K.’nin derste oğrencilere “Daha dun iki teroristin işini hallettim. Siz dağa cıkın sizin işinizi de halledeyim” demesi ile başlayan olayın yankıları surerken, benzer bir iddia Muş’un Bulanık İlcesi’nden geldi. İddiaya gore, Bulanık Yatılı İlkoğretim Bolge Okulu’nda gorev yapan F.S., oğrencilerden Ataturk’un hayatını konu alan odev hazırlamalarını istedi. Odevlerini eksik yaptıkları gerekcesiyle D.C. (9), M.C. (10) ve M.C. (9) isimli uc oğrenci, ders oğretmeni F.S.,tarafından feci şekilde dovuldu. Cocukların darp edildiğine dair hastaneden rapor alan aileler, oğretmen hakkında suc duyurusunda bulundu.

‘Ocalan’ın hayatını verseydim yaparlardı...’

Odevlerinin eksik yapmalarından dolayı oğretmenin kendilerini tahtaya cıkararak dovduğunu belirten oğrenciler yaşananları şoyle anlattı: “Oğretmenimiz bize iki gun once Ataturk’un hayatını odev olarak verdi. Bizde odevimizi eksik yaptık. Sonra oğretmen bizi tahtaya cıkardı ve dovmeye başladı. Elimize o kadar vurdu ki ellerimiz şişmeye başladı. Surekli bize, ‘Siz neden Ataturk’un hayatını bilmiyorsunuz. Cunku sevmiyorsunuz. Eğer Abdullah Ocalan’ın hayatını verseydim hepiniz yapardınız’ diyordu. Bizde sonra ailemize soyledik. Gelip bizi hastaneye goturduler. Artık okula gitmek istemiyoruz. Daha onceden de defalarca dayak yedik.”

‘Eğitimle işleri yok dağa cıksınlar!’

Dayak yediği iddia edilen 9 yaşındaki M.C.’nin annesi Narinciye C., “F. oğretmen PKK ile cıkan catışmada yaşamını yitiren babasının intikamını cocuklardan alıyor. Biz cocuklarımızı okula intikam alsın diye gondermiyoruz. Bunu asla kabul etmeyeceğiz. Zaten rapor alarak suc duyurusunda bulunduk. Bundan sonrada bu olayın takipcisi olacağız. Goruşmeye gittiğimiz de bile bize ozur dilemek yerine ‘Cocuklarınızın eğitimle işi yok dağa cıksınlar’ dedi. Bu oğretmen eğitim icin değil Kurtlerden intikam almak icin bolgeye gelmiş” diye konuştu. Konuyla ilgili goruştuğumuz Bulanık Milli Eğitim Muduru Metin Al, olaydan bilgisini olmadığını belirtirken, Okul Muduru Resul Bulut ise, olayla ilgili olarak idari soruşturma başlattıklarını soyledi.

Soyadını uc kez değiştirmiş
2007-2008 eğitim ve oğretim yılında Bulanık’a atanan sınıf oğretmeni F.S.’nin şu ana kadar soyadını Turk, Bayrak ve en son S. olarak değiştirdiği ve babasının PKK ile cıkan bir catışmada yaşamını yitirdiği oğrenildi.