Bu konu; okullarda kılık kıyafet serbestliğpi şartları hakkında bilgiler vermektedir.

Sevgili melekler, bugun resmi gazetede yayınlanarak yururluğe giren okullarda kılık kıyafet serbestliği ile ilgili olarak vatandaşların aklında oluşan bazı sorulara cevap olması icin, kılık kıyafet serbestliği ile ilgili şartları bu sayfamızda sizlerle paylaşıyoruz...

Milli Eğitim Bakanlığı Musteşarı Emin Zararsız 'kot pantolon giyilebilecek mi?" sorusuna aynen şu yanıtı verdi;

-''Giyilebilir. Bunda bir sakınca yok''

Peki neler yasak olacak?

Bunu da Musteşar şoyle sıraladı;

*Belirli simgelerin, armaların, rozetlerin takılması yasak. Oğrenci sadece bir okul rozeti varsa takabilir.
*İnsan sağlığını olumsuz yonde etkileyecek, mevsim şartlarına uygun olmayan giysilerin giyilmesi de yasak.

DAR TAYT VE ŞORT YASAK

*Yırtık, delikli, şeffaf, insanın ic kıyafetlerini ve tenini gosterecek kıyafetler de yasak.
*Vucut hatlarını gosteren, cok dar tayt, şort gibi kıyafetler yasak.

MAKYAJ DA YOK

*Siyasi sembol iceren kıyafetler yasak.
*Ayrıca ozellikle kız oğrencilerin makyaj yapması da yasak.

*Okul icinde baş acık, saclar temiz ve boyasız olacak.

*Erkek oğrenciler bıyık ve sakal bırakamayacak.

SENE BAŞINDA ALINMIŞ OKUL FORMALARI NE OLACAK?

Musteşarın acıklaması şoyle:

"Bu yıl cocuklar icin alınan giysiler gelecek yıllarda da okulda giydirilebilir. Biz, okulda tanımlanmış bir giysi duşuncesini ortadan kaldırıyoruz. Onun dışında, cocuğun zaten giymekte olduğu suveteri, gomleği, ceketi varsa bunları yine giyebilir. Bunu yasaklayan bir durum yok. Bu, kişinin tercihine bırakılmış bir konu.Bu yıl icin cocukların formalarının alındığının ve dolayısıyla bunun icin harcama yapıldığının altını cizen Zararsız, bu nedenle uygulamanın 2013-2014 eğitim oğretim yılından itibaren başlayacağını soyledi.

AİLEYE YUK GETİRECEK Mİ?

Yeni uygulamaların ailelere daha fazla maddi yuk getireceği iddialarının hatırlatılması uzerine Zararsız, ''Doğrusu bunu anlamakta zorlanıyorum. Bu cocuk zaten bir şeyler giyiyor evinde. Kişi ya da ailenin gelir seviyesine gore bir şeyler giyiyor ve bu giydiği şeyle okula devam edecek. Niye ilave bir şey gelsin ki'' ifadelerini kullandı.

MERAK EDENLERE EK BİLGİ
------------------------------
Eğitimde yeni bir donem acan serbest kıyafet yonetmeliği yururluğe girdi. Ancak buradaki en buyuk sorunlardan biri de maddi durumu iyi olmayan oğrenvilerin ne yapacağı. Eğitimde eşitlik ilkesini de yakından ilgilendiren bu durum Milli eğitim bakanına soruldu. Bakan Dincer konuya şoyle acıklık getirdi:

"Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, zaten maddi durumu iyi olmayan ailelere başvurmaları halinde ayni ve nakdi yardım kapsamında gerekli maddi desteği sağlamaktadır. "

Buradan da anlaşılacağı uzere ailelere konu ile ilgili gerekli maddi destek sağlanacak.