Merhaba arkadaşlar. Bugun sizlere Stardew Valley'de nasıl mod kurulacağını anlatacağım. (İlk rehberim umarım yanlış bir şey yapmamışımdır.)

1. Adım SMAPI

1.Modları calıştırmak icin gereken bir programdır.
2. İlk olarak bu linke giderek SMAPI'yi indirelim: SMAPI - SMAPI.io
3.İndirdikten sonra RAR'dan cıkaralım.
4. Karşımıza 2 kurulum seceneği gelecek, "install on Windows & install on Mac"
5. İşletim sistemimize gore kurulum yapıyoruz
6. Kurulum yaparken size SMAPI'yi kaldırmak mı yoksa kurmak mı istediğinizi soracak 1= Kurma 2= Kaldırma
7. Kurulum bittikten sonra size bir link verecektir verdiği linki Steam'de Stardew Valley'in başlatma seceneklerine yapıştırın.

2. Adım Mod Kurulumu
https://www.nexusmods.com/stardewvalley/search/
1.Bu linke giderek istediğimiz bir mod'u secelim.
2. Sectikten sonra "Files" kısmına gelip "Manual Download" seceneğine tıklayalım.
3.İndirdiğiniz mod'un gereksinimleri olabilir, mod'u indirirken bunu size soyleyecektir eğer gereksinimi varsa onları da indirmelisiniz. Aksi takdirde mod calışmayacaktır.
4. Mod'u indirdikten sonra RAR'dan klasoru cıkarıp masaustune atıp
5. Stardew Valley'in dosya konumuna gidelim
6. "Mods" Klasorune indirdiğimiz modu atalım.
7. Ve oyunu StardewModdingAPI.exe adlı exe'den acalım.

İşte Bu Kadar!

Birkac Mod Onerisi:

Stardew Valley Expanded Stardew Valley Expanded is a fanmade expansion for ConcernedApe's Stardew Valley. This mod adds 27 new NPCs, 50 locations, 260 character events, 27 fish, reimagined vanilla areas, two farm maps, a re
www.nexusmods.com

Oyuna bircok yeni Npc, Ekstra diyalog, yeni mekan ekler.

Ridgeside Village Ridgeside Village adds over 50 new NPCs, a new location, new items, new shops, new festivals, custom music, custom quests, and more!
www.nexusmods.com

Oyuna bircok yeni Npc, Ekstra diyalog, yeni mekan ekler.

Animated Fish Animates all 69 fish and other fishing related items, all configurable!
www.nexusmods.com

Balıklara daha canlı gorunum ekler.

Animated Furniture and Stuff Animates a lot of furniture, museum rewards and other decorative stuff. All configurable!
www.nexusmods.com

Eşyalara daha canlı gorunum ekler.