Sevgili oğretmenlerim,
Bildiğiniz gibi, Ataturk´un 24 Kasım 1928 yılında ´başoğretmen´ sıfatını alması vesilesiyle, 24 Kasım gununu her yıl Oğretmenler Gunu olarak kutluyoruz.
Ben de butun oğretmenlerimizin bu anlamlı gununu gonulden kutluyorum. Oğretmenlik bir omur boyu surer ama gorunuşte emekli olmuş oğretmenlerimize de sağlık ve mutluluk icerisinde nice yıllar diliyorum. Aramızdan ayrılmış olan butun oğretmenlerimizi rahmetle ve şukranla anıyorum.
Oğretmenlerimizin ulkemizin dort bir yanında nasıl fedakarca gorev yaptıklarını goruyoruz, biliyoruz. Geleceğimizin teminatı olan sevgili cocuklarımızın eğitimi uğruna verdikleri emekleri buyuk bir takdir ve şukranla karşılıyoruz.
Sevgili oğretmenlerim,
Sizlerin de yakinen muşahede ettiğiniz gibi, şu son yıllarda, eğitim konusunda yuzumuzu gulduren, milletce hepimizi gururlandıran cok onemli gelişmeler kaydettik. Ama eğitim alanında elde edilen hicbir gelişmeyi, hicbir başarıyı yeterli goremeyiz. Bu yuzden oğretmenlerimize ve oğrencilerimize durmadan, yorulmadan cok daha iyi imkanlar sağlamanın gayreti icerisinde olacağız.
Bu vesileyle tekrar 24 Kasım Oğretmenler Gununuzu kutluyor, gozlerinizden opuyorum.
Nabi AVCI
Millî Eğitim Bakanı
MEB
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- İlkokul ve Ortaokul
- Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı´nın 24 Kasım Oğretmenler Gunu Mesajı