Xbox Game Pass PC Kullanıcısıyım ve bazı oyunlarda cok diyalog bulunmasından dolayı Turkce Yama nasıl yapabilirim diye bakınıyordum. YouTube uzerinde gorduğum bir video uzerine de konu acmak istedim. UWPDumper sayesinde bu işlemi yapabiliyor olması ve fazla uğraş gerektirmemesi beni şaşırttı. Sizce bu şekilde mumkun olabilir mi? Kısaca anlatayım. İlk olarak WindowsApps izini alıyor. UWPDumper indiriyor ve geliştirici modunu acıyor. Oyunu actıktan sonra da UWPDumper'ı da calıştırıyor. Orada gozuken oyunun ProcessID'si ne ise o da oraya yazıyor. Sonrasında dosyaların Dump edilmesini bekliyor oyunun boyutuna gore değişkenlik gosteriyormuş. Dump edilmiş dosyanın konumunu kopyalayıp sonuna bazı kodlar ekleyerek işlem yapıyor. Komut istemine yazdığı iki kod sayesinde (xcopy.* "KopyaKlasorİsmi" /e /t xcopy.* "KopyaKlasorİsmi" /r /h /e /g ) kopya klasore aktarıyor ve Xbox Game Pass'ten oyunu kapatıyor ve siliyor. Xbox uygulamasını kapatıyor ve kopyaladığı klasore geliyor. Bu klasor şu an aynı kopya koruması olmayan bir oyun dosyası gibi gozukuyor buraya Turkce Yama dosyalarını kopyala yapıştır yapıyor ve dosyaları değiştiriyor. appxmanifest.xml adlı dosyayı Xbox'a bağlayıp uygulama uzerinden oynayabilmek adına Windows PowerShell'den de kod yazıyor (Add-AppxPackage -Register AppxManifest.xml) ve Xbox'u tekrar actığında oyun yuklu gorunuyor ve Turkce Yama ile rahatca oynayabiliyor. Bu konu uzerinde danışmak istedim bilgili olan varsa zararı olur mu veya işe yarar mı yardımcı olursa sevinirim.