Bartın'da Acık Oğretim Fakultesi oğrencisinin perukla girdiği butunleme sınavı gecersiz sayıldı.

AOF İlahiyat Fakultesi on lisans 1. sınıf oğrencisi iki cocuk annesi Nagehan A., sınav sonuclarını merakla beklerken kılık kıyafet ihlali gerekcesiyle sınavının gecersiz sayıldığını oğrenince şoke oldu. 8-9 Eylul 2007 tarihlerinde yapılan AOF butunleme sınavlarının 8 Eylul tarihindeki oturumuna Bartın Meslek Yuksekokulu'nda giren Nagehan A., sınav esnasında salon gorevlileri tarafından herhangi bir ikaza maruz kalmadığını soyluyor.

Bir yıllık emeğinin ve zahmetinin boşa gittiğini ifade eden Nagehan A., 'Keşke sınav esnasında sınav salon gorevlisi uyarıda bulunsaydı, aceleyle başortusu uzerine peruk takarak sınava girdim. Ne salona girerken ne de sınav esnasında hicbir gorevli tarafından uyarılmadım. İnsan bu kadar acımasız nasıl olabilir. Sınav sonuclarını ve ikinci sınıfa gecmeyi merakla beklerken karşılaştığım duruma cok uzuldum. İkaz edilmeden kişinin arkasından işguzar bir niyetle kıyım yapılıyor. Soz konusu uygulama ve yasağı anlamakta gercekten zorlanıyorum.' dedi.