198 ilkoğretim oğrencisi Bitlis'te tek sınıfta ders goruyor...

Bitlis'in Guroymak ilcesine bağlı Guzelli koyunde, 198 ilkoğretim oğrencisinin tek sınıfta ders gorduğu bildirildi.

Guzelli koyu Muhtarı Rızvan Aysal, koy eğitim ve oğretimin zor koşullarda surdurulduğunu soyledi. Muhtar Aysal, 198 oğrencisi bulunan Guzelli Koyu İlkoğretim Okulu'nda, oncelikle sınıf sıkıntısı yaşandığını belirterek, şoyle dedi:

''Okulda ciddi sınıf sıkıntısı yaşanıyor. Koyun tum oğrencileri tek sınıfta eğitim goruyor. Aslında okulda iki sınıf var. Bu sınıflar da birbirine cok uzak. 2 derslikli okulda oğretmen sıkıntısı da cekiyoruz. Oğretmen olmadığı icin tek sınıf kullanılıyor. Coğu zaman bir sırada 4 oğrenci oturuyor. Oğretmen olmadığı icin 2 sınıfın tum oğrencileri aynı anda ders goruyor. Okulun camları kırık. Cevre duzenlemesi yapılmadığı icin, sınıfın ici camurdan gecilmiyor. Cocuklarımız cok kotu şartlarda eğitim alıyor.''

Okulda tuvalet ve lavabo bulunmadığını kaydeden Aysal, cocukların tuvalet ihtiyacı icin ya evlerine gitmek zorunda kaldıklarını ya da bu ihtiyaclarını uygun olmayan koşullar altında yerine getirdiklerini ifade etti.

Tuvalet ihtiyacı icin eve giden oğrencinin zaman kaybettiğini ve sıklıkla derse yetişemediğini anlatan Rızvan Aysal, ''Oğrenciler bu durumda derslerine gec kalıyorlar. Tum bu sıkıntıları bizim cozmemiz imkansız. Okulda oğrencilerimizin rahat koşullarda eğitim almalarını istiyoruz. Okulumuza hayırseverlerin ve duyarlı tum vatandaşların yapacağı yardım ve destekleri bekliyoruz'' diye konuştu.

Guroymak İlce Milli Eğitim Muduru Felemez Yaşar ise okulda yaşanan sıkıntıları bildiklerini, ancak odenek yetersizliği nedeniyle bu sorunları zamanında cozemediklerini soyledi.

Yaşar, ''Şu anda odenek sıkıntısı cekiyoruz. Guzelli Koyu İlkoğretim Okulunun durumunu biliyorum, ama odenek cıkmasını bekliyoruz. Bu sorunların kısa sure icinde cozulmesi icin oncelikle ilceye yeterli odenek gonderilmesi gerekiyor. Bu durumda okulun tum ihtiyaclarını cozebiliriz'' dedi.