Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "fire istemiyorum" talimatına rağmen sınır otesi operasyona ilişkin tezkere oylamasına katılmayan AKP Şırnak Milletvekili Abdullah Veli Seyda, "73 milyonun mutluluğu ve iyiliğini duşunduğum icin katılmadım. Allah beni utandırmasın" dedi.
Tezkereye karşı olan Seyda, onceki gunku oylamaya Ankara'da olmasına rağmen katılmadı. Milliyet'e bu tutumunun nedenlerini anlatan Seyda, "Dun dunde kaldı. Bugun yeni gun başladı. Dunu artık unutalım, yeni gunun heyecanına bakalım" diye konuştu.

'Mesajı verdim'

Oylamaya Turkiye'nin mutluluğu icin katılmadığını belirten Seyda, "Hepimizin mutluluğunun ve iyiliğinin boyle olacağını duşunduğum icin katılmadım. 73 milyonun saadeti ve mutluluğu boyle daha iyi olur. Katılmayarak ben gereken mesajı verdim. Bu benim kendi duşuncem. Katılanlar da Turkiye'nin mutluluğunun oyle olacağını duşundukleri icin katıldılar" dedi.
Seyda, "Katılıp neden ret vermediniz?" sorusuna, "Oyle uygun gordum. Bu benim takdirim" yanıtını verdi.
Oylamaya katılmaması nedeniyle parti yonetiminden kendisini arayan olmadığını belirten Seyda, "Bizde parti ici demokrasi var" dedi. Kendisini oylama oncesi Şırnak'tan arayan olmadığını soyleyen Seyda, "Oylama sonrası tebrik icin arayan oldu mu?" sorusunu, "Onunla ilgili bir yorum yapmayayım. Şov yapma yanlısı değilim. Değerlerime gore hareket ederim. Sonuc tum ulkemize hayırlı olsun" diye yanıtladı.

'Hastaydım, katılamadım'

AKP Muğla Milletvekili Mehmet Nil Hıdır ise gecen salı acil olarak hastaneye kaldırıldığı icin, carşamba gunu TBMM Genel Kurulu'nda yapılan oylamaya katılamadığını bildirdi.
Hıdır, yaptığı yazılı acıklamada, 16 Ekim Salı gunu, diş apsesinin tedavisi icin kullandığı ilactan dolayı antibiyotik alerjisi yaşadığını ve mide kanaması gecirdiğini, acilen hastaneye kaldırıldığını kaydetti. Hıdır, "Cok arzu etmeme rağmen, maalesef askere sınır otesi operasyon icin yetki veren tezkere oylamasına katılamadım" dedi.

Milliyet