universite kayıt tarihleri 2013
Sevgili melekler, tam ramazan bayramı sonrasına denk gelen universite kayıt tarihleri 2-6 Eylul tarihlerine ertelendi. İşte detaylar..

Olcme, Secme ve Yerleştirme Merkezi (OSYM), universiteye kayıt tarihlerinin Yuksekoğretim Yurutme Kurulunun kararıyla 2-6 Eylul 2013 olarak yeniden belirlendiğini bildirdi.
OSYM'nin internet sitesinden yer alan duyuruda, 8 Temmuz'da başlayan 2013-OSYS tercih işlemlerinin, 18 Temmuz'da sona ereceği hatırlatıldı.
Bugune kadar 107 bin 500 adayın tercih işlemi yaptığı belirtilerek, tercih suresinin tamamlanmasının ardından yerleştirme sonuclarının en kısa surede kamuoyunun bilgisine sunulacağı ifade edildi.
Yerleştirme sonuclarının acıklanmasından sonra belirtilen tarihlerde adayların yerleştirildikleri universitelere kayıtlarını yaptıracağına işaret edilen acıklamada, "2013 Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuclarının OSYM tarafından kısa surede acıklanması nedeniyle 12-20 Ağustos 2013 olarak belirlenen 2013-2014 oğretim yılı yuksekoğretim programlarına kayıt tarihleri, Yuksekoğretim Yurutme Kurulunun kararıyla 2-6 Eylul 2013 olarak yeniden belirlenmiştir" bilgisine yer verildi.
Acıklamada, şunlar kaydedildi:
"2013-OSYS merkezi yerleştirme sonucunda bir yuksekoğretim programına kesin kayıt hakkı kazanan adaylara, kayıt işlemlerinde yardımcı olunabilmesi amacıyla kayıt tarihi ve kayıt adreslerine, 2013-OSYS sonuc acıklama ekranında yer verilecektir.
Bu amacla universiteler, kayıt tarihlerini, kayıt işlemlerinin yapılacağı yerlerle acık adreslerini, daha once kendilerine bildirilen kılavuz işlemlerinde kullanılan internet adresinden, mevcut kullanıcı adı ve şifrelerini kullanarak, 11-16 Temmuz'da elektronik ortamda Merkezimize bildireceklerdir."