okullarda serbest kıyafet uygulaması
okullarda kıyafet
Sevgili melekler, Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Oğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yonetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yonetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna gore artık okullarda serbest kıyafet uygulaması da hayata gecti.

Milli Eğitim Bakanlığı, velilerin yuzde 50'sinden fazlasının muvafakatı alınarak ilgili eğitim oğretim yılı icin okul kıyafetlerinin belirlenebileceğini kararlaştırdı.
Yonetmelikte yapılan değişikliğe gore, oğrenciler, okul, sınıf ve şubelerde tek tip kıyafet giymeye zorlanmayacak.
Ancak okul yonetimi ve okul-aile birliğinin koordinatorluğunde, yonetmelikteki “kılık kıyafet sınırlamaları” ile ilgili maddede yer alan sınırlamalara aykırı olmamak kaydıyla, velilerin yuzde 50'sinden fazlasının muvafakati alınarak ilgili eğitim-oğretim yılı icin okul kıyafeti veya kıyafetleri belirlenebilecek.
Onceki yonetmelikte “Velilerin en az yuzde 60'ının muvafakatiyle, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ozel kurumlara ait okul oncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde 4. maddede yer alan sınırlamalara uyulmak kaydıyla, okul yonetimlerince okul kıyafeti belirlenebilir” hukmu yer alıyordu.