şişli etfal
şişli etfal yeni adı
Sevgili melekler, Şişli bolgesinin en bilinen ve koklu hastanelerinden birisi olan Şişli Etfal Hastanesi'nin adı değiştirildi. Hastanein yeni adı Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu. Bakanlıktan yapılan yazılı acıklamada, İstanbul'daki bir hastanenin isim değişikliğine ilişkin bilgi verildi. Acıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bakanlığımız, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinin ismini Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak değiştirmiştir. Bu hastane 1899 yılında 2. Abdulhamit tarafından, 8 aylık kızı Hatice Sultan'ı difteriden kaybetmesi uzerine, kızının anısını yaşatmak icin ilk cocuk hastanesi olarak 'Hamidiye Etfal Hastanesi' adı ile yaptırılmıştır. Hastanenin adı daha sonra 'Osmanlı Etfal Hastanesi', 1922 yılında ise 'Şişli Etfal Hastanesi' şeklinde değiştirilmiştir. Koklu bir gecmişe sahip bu hastane, tıp alanındaki pek cok gelişmeye onculuk etmiştir. Tarihimizdeki ilk cocuk hastanesi olduğu pek cok kişi tarafından bilinmeyen bu hastanemizi tarihsel kimliğine tekrar kavuşturmak icin isim değişikliği yapılması uygun gorulmuştur."