Cocuklarda varikosel olur mu ?
Evet. Daha seyrek olmakla birlikte olur. Biz bunlara adolesan varikoseli diyoruz.
Varikosel nedir.
Varikosel testisin toplardamarların aynı bacaklardaki varisler gibi genişlemesi kıvrımlı ulaşması hastalığıdır.
Varikosel nelere yol acar.
Ağrı yapabilir Ağrı ozellikle sol tarafta testise ve katıla vurabilir yuzde 25 40 oranında kısırlık yapabilir uzun vadede testisi yumuşatıp kucultebilir cocuk yaş grubu varikoselli hastalarda ameliyat şart mı bu konuda farklı goruşler olabilir kendi pratik uygulamam Eğer cok belirgin damarlar var ise her yaş grubunda ameliyat oneriyorum hafif veya orta şiddette yakın varikoseli olan cocuklarda beklemeyi ve takip etmeyi oneriyorum ancak hasta ve yakınları kaygılı ise o zaman bu cocuklarda da ameliyat duşunulebilir.
Mikrocerrahi yontemle ameliyat nedir gunumuzde her varikosel ameliyatını artık mikrocerrahi yontemle yapmak gerekiyor. Ben de tum ameliyatlarında mikroskop ile ameliyatı gercekleştiriyorum ve mikrocerrahi sertifikası olan Nadir kimlerden biriyim ameliyat mikroskop altında yapılarak sadece toplardamarları bağlıyoruz atardamarları koruyoruz sperm kanalını koruyoruz ve beyaz kan damarlarını koruyoruz.
Bu sayede varikosel tekrarlaması ihmal edilebilecek kadar duşuk oranda oluyor hidrocell dediğimiz sıvı toplanması komplikasyonu gelişmiyor testis kuculmuyor bu ameliyatlar ne kadar suruyor ameliyat sonrası takip nasıl oluyor ameliyatlar tek taraflı hastalarda 15 45 dakika arası cift taraflı hastalarda 45-60 dakika arası suruyor. hastalar aynı gun evlerine taburcu oluyorlar ertesi gun sokağa cıkıp guncel aktivitelerine devam ediyorlar dikişleri estetik dikiş oluyor alınmıyor.

[h=2]İstanbul Urolog uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]