ağır okul cantası, ilkokul cantası, ilkokul cantaları

Sevgili melekler, okul başlamadan once vellerin ve cocukların kabusu haline gelen ağır okul cantaları yeni bir uygulamayla hafifleyecek. Milli Eğitim Bakanlığı ilkokul oğrencilerinin ders kitaplarını, birinci ve ikinci donemde okutulacak mufredata gore ikiye boldu. Bu sayede cocuklar ikinci donem işleyecekleri konuların bulunduğu kitapcıkları boş yere ilk donem taşımayacaklar.

Hayat Bilgisi 1-2-3, Turkce 1-2-3, Matematik 1-2-3-4, Fen ve Teknoloji 4, Sosyal Bilgiler 4 ve İngilizce 4. sınıf ders kitapları ve oğrenci calışma kitapları birleştirildi. Kitapların uzerinde "Ders Kitabı ve Oğrenci Calışma Kitabı 1. Kitap" ve "Ders Kitabı ve Oğrenci Calışma Kitabı 2. Kitap" ifadeleri yer alacak. Uyum amacıyla, okullar acılmadan bir hafta once eğitime alınacak ilkokul birinci sınıf oğrencileri icin de "Oğrenci Calışma Kitabı 1" ve "Oğrenci Calışma Kitabı 2 (kes-kullan) oğretim materyalleri de 9 Eylul'de oğrencilere verilecek. Gecen eğitim-oğretim yılında ilkokul 1. sınıfı okutan oğretmenlere dağıtılan "Fiziksel Etkinlik Kartları Klasoru" ilkokul 2, 3 ve 4. sınıflarda da kullanılacak. İlkoğretimde okutulan Turkce ve İngilizce ders kitapları ile ortaoğretimde okutulan mesleki Arapca, İngilizce, Almanca ve Fransızca ders kitaplarına ait dinleme bolumu kayıtları ders kitabı, oğrenci calışma kitabı ve oğretmen kılavuz kitabıyla PDF formatında elektronik ortamda hizmete sunulacak.
Genişletmek icin tıkla ...