okullarda ucretsiz kahvalatı, yoksul cocuklara mujde, yoksul cocuklara ucretsiz kahvaltı

Sevgili melekler, Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı son calışmayla yardıma muhtac ailelerin cocuklarına ucretsiz kahvaltı verecek. Okullarda ucretsiz sut dağıtımı projesinin ardından yeni bir hazırlığa giren MEB, sosyo ekonomik durumu iyi olmayan mahallelerdeki okullarda oğrencilere ucretsiz kahvaltı dağıtacak. İşte detaylar...

Okul kantinlerinde kola, hamburger, kızartma gibi obeziteye neden olan yiyeceklerin satışını yasaklayan Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı, gunde 1 oğun yemeğe ulaşamayan yoksul cocuklar icin de ucretsiz kahvaltı programı hazırlıyor.

Takvim'in haberine gore; sosyo ekonomik durumu kotu olan mahallelerin okullarında oğrencilere bedava yemek ve kahvaltı verilecek. Hukumetin, 2013-2017 Turkiye Sağlıklı Beslenme Programı'nda yer alan uygulamayı Milli Eğitim Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı ortaklaşa yurutecek. Programa ozel sektor ve sivil toplum kuruluşlarından da destek alınacak.

COCUKLAR GELİŞEMİYOR

Okul sutu projesi kapsamında yapılan araştırma sonuclarında, yoksul hanelerde yaşayan cocukların eğitimden dışlanmalarında en buyuk riskin yetersiz beslenme olduğuna dikkat cekildi. Turkiye'de 5 yaş altı cocukların yuzde 10.3'unun kısa boylu, yuzde 3.2'sinin ise boyunun ciddi şekilde kısa olduğu belirtildi. Doğu bolgesinde ise 5 yaş altı cocukların yuzde 21'i bodur, yuzde 8.3'u ise ciddi bodur olduğu belirlendi.

AİLE BUTCESİNE KATKI

Okul gunlerinde verilen sıcak oğle yemeği ile cocuğun toplam sıcak yemek tuketiminin yuzde 16'sının karşılanabileceği, bunun da yoksul bir ailenin cocuğu icin yaptığı harcamanın yuzde 10'una karşılık geldiği hesap ediliyor. 5-11 yaş arası cocuklar icin sağlıklı beslenme duzeninin, besleyici gıdaları icermesi gerektiği belirtilen raporda, gunde 2 bardak sut icilmesinin, tavsiye edilen protein alımının yuzde 30-40'ını karşıladığı vurgulandı. Yeterli sut tuketiminin, bağışıklık sistemini guclendirdiği, buyume ve gelişmesine katkı verdiği kaydedildi.
Genişletmek icin tıkla ...