Sevgili melekler, 40 bin oğretmenin merakla beklediği oğretmen atama sonucları acıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB ), belirlenen branşlar icin KPSS'de ilk kez duzenlenen Oğretmenlik Alan Bilgisi Testi'ne gore ilk oğretmen ataması yapıldı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın İstanbul'dan telekonferansla katıldığı atama, MEB Başoğretmen Salonu'nda 40 bin oğretmenin ataması bilgisayar kurasıyla gercekleştirildi. Torende, oğretmen adayları atama heyecanı yaşadı. Atanan oğretmenler, 11 Eylul'den başlayacak 3 gunluk uyum eğitime ile birlikte goreve başlayacak.

40 bin yeni oğretmen adayının atama yerleri bugun belli oldu. Ceşitli programları nedeniyle İstanbul'da bulunan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı atamaya telekonferans yontemiyle katıldı. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ve Milli Eğitim Bakanlığı Musteşarı Yusuf Tekin'in de hazır olduğu acıklama toreni Ankara'da yapıldı. MEB, eğitim kurumlarına ilk atama, acıktan ve kurumlar arası yeniden atama ve milli sporcuların ataması kapsamında 40 bin oğretmen atadı. Atanan oğretmenler, 11 Eylul'den itibaren tebligat beklemeksizin atandıkları il milli eğitim mudurluğune gerekli belgelerle başvurarak goreve başlayabilecek.
MEB İnsan Kaynakları Genel Muduru Hikmet Colak, torende yaptığı konuşmada, 40 bin oğretmen kadrosu icin 98 bin 743 başvuru yapıldığını belirtti. Colak, halen bakanlık teşkilatında 770 bin oğretmenin gorev yaptığını, yeni atanan 40 bin oğretmen ile bu sayısın 810 bine cıktığını bildirdi. Atama sonucları, MEB'in www.meb.gov.tr internet adresinden oğrenilebilecek. MEB İnsan Kaynakları Genel Muduru Hikmet Colak, 145 oğretmen branşından 87 branşta alım yapıldığını soyledi. 19 branşta boş kadro bulunmadığını, 37 branşta sınava giren olmadığını kaydeden Colak, "60 barajımız var. 98 bin başvurudan 40 bin atama yapılacak. 3 bin branş boş kalacak. Boş kalan yerlere gitmek isteyen oğretmen adayları bu atamaları bu atamanın ardından yapılacak. Bu 40 atamanın yuzde 50 si doğu ve guneydoğuya atanacak." diye konuştu.
Ceşitli programları nedeniyle İstanbul'da bulunduğunu belirten Colak, "Son 10 yılda Milli Eğitim Bakanlığı olarak 408 bin oğretmen ataması yaptık. Bu cumhuriyet tarihinin en buyuk kamu atamasıdır. Son 10 yılda oğretmenlere yonelik cok ciddi calışmalara yapıldı. İnşallah zaman icinde bunları yapacağız. Bu atamalarda bir kısım adayımız sevinecek bir kısmı uzulecek. Ama uzulenlere de her şeyin hayırlısı olsun demek istiyorum. Soncu ne olursa olsun bunun hayırlı olmasını diliyorum. Atanacak oğretmenleri şimdiden tebrik ediyorum,. Yeni atanan oğretmenlerin 11 Eylul de uyum eğitimi başlayacak. O uyum eğitimlerinde birlikte olacağız. Şimdiden atanacak arkadaşlarımıza başarılar diliyorum." Şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından bilgisayar kurasıyla atamalara gecildi. Atamaları MEB Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ve MEB Musteşarı Yusuf Tekin yaptı. Salonda bulunan katılımcılar arasından tesadufen 9 numara soylemesi istendi. Salondakilerden tek tek alınan rakamlardan oluşan 391765051 numarası oluşturularak atamalar başlatıldı.
Ote yandan, atama torenlerini izlemek ve atamasının yapılıp yapılmadığını oğrenmek amacıyla oğretmen adayları ve aileleri sabah erken saatlerde Milli Eğitim Bakanlığı'nın onunde toplandı. Salonun yetersizliği nedeniyle ancak gelenlerden bir kısmı iceri alınabilirken bir kısmı da toreni bakanlığın onundeki alanda kurulan dev ekrandan izledi. Atamalar sırasında isimlerini ekrandan goren oğretmen adayları cığlık atarak ve birbirlerine sarılarak sevinclerini paylaştı.
87 ALANA ATAMA YAPILDI
Atamalar 87 alanda yapıldı. İlk atama yoluyla 39 bin 432, kurumlar arası yeniden atama yoluyla 400, milli sporcuların atanması yoluyla 168 oğretmen alındı. En cok kontenjan sırasıyla 5 bin 34 ile İngilizce oğretmenliği, 3 bin 953 ile din kulturu ve ahlak bilgisi oğretmenliği, 3 bin 582 ile ilkoğretim matematik oğretmenliği, 3 bin 89 ile Turkce oğretmenliği icin ayrıldı. Fen bilimleri/fen ve teknoloji oğretmenliğine 2 bin 736, rehber oğretmenliğine 2 bin 628, Turk dili ve edebiyatı oğretmenliğine 2 bin 470, matematik oğretmenliğine bin 979, sınıf oğretmenliğine bin 835, okul oncesi oğretmenliğine ise bin 809 oğretmen atandı.