Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bartın'daki maden faciasında yaralanan işcilerin durumu hakkında bilgi verdi. Bakan Koca 6 yaralı madenciden 5'inin durumunun ciddi olduğunu soyledi. Madencilerin sağlık durumunu yakından takip ettiklerini belirten Koca, "Onumuzdeki 3-4 gun seyirlerini gormemiz gerek." ifadesini kullandı. Bakan Koca ayrıca karbonmonoksit zehirlenmesi yaşayan madenciye ilişkin de, "Durumu daha iyi ama 3-4 gun oksijen tedavisine cevabıyla daha iyi olacağını duşunuyorum." dedi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın ifadeleri şoyle: "5 hastanın durumu ciddi, ilk dort gun kritik, butun arkadaşlarımız yoğun bakım unitesinde sureci hassasiyetle takip ediyor. Ben de, Cumhurbaşkanımız da her hastamızı yakinen takip ediyor ve bilgi alıyor. Onumuzdeki 3 4 gun seyirlerini gormemiz gerek. Milletimizin başı sağ olsun, diyor ve bir an evvel vatandaşlarımızın taburcu olmasını diliyorum. Karbonmonoksit zehirlenmesi yaşanan hastamız solunum cihazına bağlı değil, durumu daha iyi ama 3-4 gun oksijen tedavisine cevabıyla daha iyi olacağını duşunuyorum."