Project DT Nedir?
Devil May Cry hastası mısın? Ya da cok mu beğeniyorsun? Sıkı dur, senin icin guzel bir oyun bulmuş olabilirim.

Cinli mobil oyun şirketi Digitalsky (Digisky) capını buyuterek AAA seviyesinde, fantastik bilim kurgu turunde ve gelecekte gecen yeni bir buyuk oyun duyurdu. Oyunun mobile değil de PC ve konsollar icin geliştirildiği belli. Fakat bu konuda cok detay verilmedi. Firma duyuruyu bir oynanış videosu ve sinematik fragman ile yaptı.

Tanıtım ve Oynanış Videosu
Tanıtım Videosu

Oynanış Videosu

Project DT hakkında ne biliyoruz?

Videolardan da anlayabileceğiniz uzere oyun oldukca fazla DmC'ye ve onun aksiyon mekaniklerine benziyor. Hack&Slash turunde MEKA robotlarla savaştığımız bir dunyada gececek olan bu yapımda ana karakterimiz bir kadın. Cinli firmanın karakter modellemesinde gayet başarılı iş cıkarmış olduğunu soylemeden gecemeyeceğim. Videoda gosterilen duşman karakterlerde gayet ozgun ve iyi modellenmiş duruyor. Lakin boss savaşında bossun cok fazla etkin bulamadım yani biraz pasif kalmış dovuşte. Umarım bosslar tekrar gozden gecirilir. Cunku hareketlerinin ezberlenmesi cok kolay ve hasar vermesi cok kolay duruyor.

Oyunda yakın dovuş odaklı gideceğiz gibi, karakterimizin elinde herhangi bir silah bulunmuyor. Ayrıca ucmalı, kacmalı sekanslardan anlayabileceğimiz uzere oldukca hızlı ve estetik bir aksiyona sahip olacak oyun. Aynı zamanda oynanış videosunda ekranın sağ tarafında bulunan DmC serisinden hatırladığımız kombatı harflendirme olayı da mevcut.

Ne zaman cıkıyor?
Oyunun şu anda geliştirilme aşamasında olduğunu duyuran firma henuz bitirme evresine cok olduğunu da itiraf etti. Yani maalesef kendisini yakın zamanda oynayamayacağız.

Sonuc
Videolardan cıkara bildiklerim bu kadar. Cinli firmalar, AAA dunyasını sarsmaya devam edecek gibi duruyor. Şu anda Amerika tekelinde olan bu AAA oyun sektoru ilerleyen senelerde Cin vs ABD olayına donebilir -ki bence donmeli.

Haber Kaynağı: GEMATSU

Bu ve bunun gibi haberleri haftanın son gunu derleyip sizlere sunduğum oyun bultenim de topluca da gorebilirsiniz.
HAFTA BİTERKEN #2