Sevgili melekler, yıllardır cağın hastalığı olarak lanse edilen ve caresiz olarak bakılan kanserin % 100 ilacının bulunduğu acıklandı. Recep Tayyip Erdoğan Universitesi Tıp Fakultesi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Halis Suleyman, kanserin ilacını bulduğunu soyledi. Yıllardır kanser uzerinde calışmalar yapan Prof.Dr.HAlis Suleyman, gectiğimiz yıllarda mide kanserini onleyecek ilacı bulduğunu acıklamıştı. Calışmalarını hızlandırmak icin Ataturk Universitesi'nden Recep Tayyip Erdoğan Universitesi’ne gecen Suleyman, burada surdurduğu calışmaları neticesinde kesin sonuca ulaştı.

Suleyman, hayvanlar ve kanser kulturleri uzerinde yaptığı deneylerde kanser hucrelerini yuzde yuz yok etmeyi başardı. Tıp dunyasında devrim yaşatacak buluşun kaynağı şimdilik sır gibi saklanıyor. Bir bitkiden elde edilen etkin madde ile kansere yuzde yuz cozum bulunurken, ilacın 1-2 yıl icerisinde insanlar uzerinde denenmeye başlaması planlanıyor. Suleyman, ilacın bir an once insanların hizmetine sunulabilmesi icin destek bekliyor.
Recep Tayyip Erdoğan Universitesi Tıp Fakultesi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Halis Suleyman, yaptığı deneylerde yuzde yuz başarı elde ettiğini belirterek “Aslında bu bitki. Fakat şimdilik ismini acıklamıyoruz. Hayvanların uzerinde, kanser modellerinde etkili bulundu. Bu bitki ekstresini alan hayvanların midesinde olsun, pankreasında olsun kanser modelleri gelişmedi.
Ayrıca biz bu bitki ekstresini kanser kulturu hucresinde denedik. Kanser kulturunde kanser hucrelerini yuzde yuz oldurduğunu gorduk. Sağlıklı insan hucresine dokunmuyor. Sadece kanser hucresini yakalıyor ve kanser hucresini olduruyor. Biz bunun heyecanı icerisindeyiz. Bu bitkinin etken maddesini elde ettik. Etken maddeyi tespit ettik. İnşallah bir iki yıl icinde klinik calışmasını da tamamlayarak insanlar uzerinde de denemeye başlayabiliriz” dedi.
"Buluş, Turkiye'yi bir numara yapacak!"
Recep Tayyip Erdoğan Universitesi Tıp Fakultesi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Halis Suleyman buluşun sağlık alanında Turkiye’yi dunyada bir numaralı ulkesi yapabileceğini ifade ederek “Bu buluş sağlık alanında sadece universitemizi değil ulkemizi dunyanın bir numaralı ulkesi yapabilir. Ekonomisi olsun, gelişmesi olsun. Yılda sadece mide kanserinden olen hastaların sayısı 1.5 milyon’u buluyor. Bu calışmaların daha hızlı ilerlemesi icin Erzurum Ataturk Universitesi'nden Recep Tayyip Erdoğan Universitesi Tıp Fakultesi'ne geldim. Bu universiteyi başımın uzerinde taşımak istiyorum. İnşallah destek alıp bu calışmalarımızı en kısa zamanda sonuclandırırız" diye konuştu.
Tum dunyanın peşinde olduğu calışmaya Turkiye’den gereken destek sağlanmıyor. Suleyman dunyanın bir cok universitesinden davetler aldığını ancak bu calışmanın patentinin Turkiye’de kalmasını istediğine vurgu yaparak “Desteğe ihtiyacımız var. Rektorumuz olsun dekanımız olsun bizi son derece destekliyor. Bir şeyler uretilmesini istiyor. Fakat maalesef ulkemizde uretim politikası yok. Devletten uretim noktasında bir talimat gelmiyor. Ben o talimatı istiyorum. Maalesef tıp alanında ulkemizde uretim politikası sıfır” diye konuştu.
Genişletmek icin tıkla ...