Genelkurmay'ın gazi ve şehit yakınlarına verdiği iftar yemeğine katılan Orgeneral Buyukatıt ile eşi Filiz Buyukanıt şehit aileleriyle sohbet etti. Filiz Buyukanıt, aşırı duygulanarak gozyaşlarına hakim olamadı ve yemekten ayrıldı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Buyukanıt ve kuvvet komutanları, gazi ve şehit yakınlarıyla 4. Kolordu Komutanlığı’nda duzenlenen geleneksel iftar yemeğinde bir araya geldi. Yemeğe, eşi Filiz Buyukanıt ile katılan Orgeneral Yaşar Buyukanıt, şehit ve gazi yakınlarıyla birlikte oturdu ve ailelerle sohbet etti. İftar saati beklendiği sırada, Orgeneral Buyukanıt ile aynı masada oturan ve sohbete katılan Filiz Buyukanıt, bir sure sonra duygulanarak masadan ayrıldı.

Orgeneral Buyukanıt, iftar oncesinde davetlilere hitaben yaptığı konuşmada, “Uzerinde yaşadığımız bir toprak parcası ve o toprak parcası uzerinde yaşayan insanlar var. Ama bazı insanlar var ki, o toprak parcasını vatan, uzerinde yaşayan insanları da ulus yapıyorlar” dedi.

Orgeneral Buyukanıt, konuşmasında şunları vurguladı:

"Bu akşam, bu salonda bulunan şehitlerimizin yakınları, gazilerimiz, gazilerimizin yakınları, hepimiz, bu guzel gunu beraber paylaşacağız. Ben bu ulkeyi vatan yapan insanlara, şehit olanlara, Tanrı'dan rahmet diliyorum, gazilerimize şifa diliyorum, şehitlerimizin yakınlarına sabır diliyorum. Ama bir şey daha soyluyorum. O da, onlar, bu salonda bulunanlar, bulunamayanlar, şu anda hizmette olanlara emanet edilmiş kutsal birer varlıktır. Onlar, bizim ayrılmaz bir parcamızdır. Biz gucumuzu, kuvvetimizi, mucadele azmimizi onların bize bıraktığı emanetlerden alıyoruz.”

Orgeneral Buyukanıt’ın konuşmasının ardından hepbirlikte okunan yemek duasıyla davetliler oruclarını actı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Buyukanıt, kuvvet komutanları ve ust duzey komutanlar, gazi ve şehit yakınlarıyla aynı masalara oturdu.

Komuta heyeti ve askeri yetkililerin davetlilerle bayramlaştığı yemeğin ardından Orgeneral Buyukanıt, şehit ve gazi cocuklarına okul cantası dağıttı ve gazilerin yakalarına ozel hazırlanmış rozetlerden taktı.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/7436155.asp?gid=180&sz=89184