Super Lig ekiplerinden Adana Demirspor'da forma giyen Emre Akbaba, Fransız basınına bir roportaj verdi. Akbaba, Galatasaray ve Fenerbahce'nin kendisini transfer etmek istediği donem, yaşadığı sakatlıklar ve bircok konuda acıklamalar yaptı. İşte Emre Akbaba'nın acıklamaları: Antalyaspor donemini anlatan Akbaba, Samuel Eto'o ile yaşadıklarını da anlattı. Akbaba, "Kiralık donduğumde Samuel Eto'o benimle cok konuştu. İyi bir oyuncu olduğumu soyledi. Kulupten ayrılmak istememi kabul etmedi. Ben boyle bir insanım. İcimden gelen anlık duygularım olabiliyor. Bazen de kendimi tutmam imkansız olabiliyor. Alanyaspor'u tercih ettim. Alanyaspor geri adım gibi gorunse de daha yuksek bir hedefe ulaşmama yardımcı oldu. Bugun Galatasaray'da oynayabildiysem bunu Alanyaspor'a borcluyum" ifadesini kullandı. "Alanyaspor'da 67 golle efsane oyuncu olduğunun farkında mısın?" sorusuna Akbaba, "Durust olmak gerekirse bu rekoru kırabileceğimin bile farkında değildim. Rizespor'a attığım golun ardından kulubun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ne elde ettiğimi anladım. Montfermeil'den gelip boyle bir duruma gelmekten oturu cok gurur duydum tabi" yorumunu yaptı. Akbaba, Galatasaray'a transfer olduğu donemde Fenerbahce'nin de devrede olduğunu dile getirirken, "Alanyaspor'un Fenerbahce ile bir anlaşması vardı ama ben sadece cocukluğumun, hayallerimin kulubu olan Galatasaray'da oynamayı duşundum. Ulkedeki buyuk kulupler beni istedi ve bu beni mutlu etti. Ama benim tercihim cok acıktı. Secimimi kalpten yaptım. Ayrıca Şampiyonlar Ligi oynayacaktık. Nasıl reddedeyim?" dedi. Erzurumspor macında yaşadığı sakatlığı anlatan Akbaba, "Galatasaray donemi iyi başladı. İsvec'e karşı Turkiye formasıyla da gol atmıştım, asist yapmıştım. Porto macından once ayak tarak kemiğim kırıldı. Uzun bir sure boyunca oynayamadım. Sezon boyunca surdu bu. Şampiyonlar Ligi'nde ailem ve arkadaşlarımın onunde Parc des Princes'te oynama fırsatını bile kacırdım. Canım cok acımıştı ama yapabileceğim hicbir şey yoktu" diye konuştu. Sakatlık surecinde cok buyuk acılar cektiğini belirten Akbaba sozlerini şu şekilde surdurdu: "Zaten 3 ay boyunca alcıyla dolaştım. Tek başıma bir bardak su bile alamıyordum. Cok zor zamanlar gecirdim. Ama donmeyi başardım. Bu sefer de sezon sonuna doğru fibula kemiğim kırıldı. Tam anlamıyla kabusu yaşadım diyebilirim."
"Birkac ay icinde iki buyuk kırıktan nasıl kurtuldun?" soruna ise futbolcu, "Dediğiniz gibi belki futbolu bile bırakabilirdim. Ama benim pes etmeyen bir yapım var. İkinci sakatlığımda kaval kemiğimin durumunu gorunce, "Kahretsin, cok kotu" dedim. Ama hemen ardından sahalara donmeyi ve bir an once sureci atlatmayı hayal ettiğim. Allah'ın verdiği bir imtihan. Bu boyledir. Her zaman, bana kotu bir şey olduğunda daha kotuyu hatırlarım. Ben inanclı bir insanım. Bu da benim moralimi bozmamayı ve bir şeyleri kabullenebilmemi sağladı" yanıtını verdi. Emre Akbaba, Fransa'ya donme ihtimali ve Ligue 1'de oynama hayalinin olup olmadığının hatırlatılması uzerine de, "Bazen Fransa'da, ailemin, arkadaşlarımın onunde oynamayı duşunuyorum. Guzel olurdu. Hakkımda bazı transfer dedikoduları duydum ama herhangi bir resmi teklif olmadı. Bugun cok iddialı bir kulup olan Adana Demirspor'da oynuyorum. Şu an iyi bir kadroya sahibiz ve şampiyonluk yarışında iddialıyız. Yani her şey yolunda ve iyi gidiyor" diyerek sozlerini tamamladı.