Surprizbozan: Etiketler @blaziken @ADANALIhiyar @lockheed @AHMETALtkn @hadwiger @cute Devil Aku @XTRAgyne1st @rivadex @arch or Not

İlk olarak size Guerrilla'nın paylaşımlarından HFW ile ilgili oğrendiğim şeyleri anlatacağım.

Desert Tenakth village of Salt Bite: İlk oyundaki tribe'lardan olan Tenakth'ların koyu. Bu koy, "acrid lake" denen golun orada kalıyor.

Sheerside Mountains(Dağları): Bu gercekten cok ilginc. Gokyuzune uzanan bir dağda yaşayan Tenakth'lardan bahsedilmiş. Ayrıca, buranın makine gucu ve adam gucu ile zapt edilmesinin imkansız olduğu ve ust taraftan girilmediği surece buraya girilemeyeceği de belirtilmiş.

Tenakth'ların bir diğer klanı olan Lowland Clanı: Klan'ın Raintrace'daki ormanlar ve bataklıklarda yaşadığı belirtilmiş. Bunun yanında, taktikler ve tuzak konusunda usta oldukları, ormanda gorunmeden gezdikleri, bataklıklarda gizlenen robotlara guvendikleri ve bu robotları duşmanları ustunde kullandıkları belirtilmiş. Ekstra bir bilgi: Bir Koy'dan bahsedilmiş. Bunun klan icin buyuk onem taşıdığı ve bir askerin 10 gun, 10 gece boyunca bu koydaki makinelere karşı koyarak yaşaması durumunda tenine murekkeple bunun yazıldığı ve askerlerin onurlandırıldığı belirtilmiş. Son bir bilgi daha vereyim bu klan hakkında. Tide's Reach yerleşiminin klana Long Coast'u uzaktan gormek icin avantaj sağladığı ve duşmanların kumlara gorunmeden basmamasını sağlıyormuş. Suyun karşısında antik Isle Of Spires'in olduğu, ancak korfezin dalgalarının kıyılarına rahat bir şekilde gelinmesini engellediği belirtilmiş.
Surprizbozan: AĞIR SPOİLER!(İlk oyun ve finali hakkında) İlk oyunun sonunda hatırlayacağınız gibi, "Credits" ekranından sonra Sylens'in HADES'i kafese hapsettiğini gormuştuk.Sylens, HADES'i kafese hapsettikten sonra, "Seninle konuşacak cok şeyimiz var eski dostum" dedi. Boyle demesinin ikinci oyunda acıklanmasını umuyorum. Finalde, Aloy'un Elisabet'in Nevada'daki mezarını ziyaret ettiğini ve elini kalbine goturduğunu hatırlayacaksınız. Aloy'un batı taraflarına yoneldiğini soyleyebiliriz. Oyun zaten ismini buradan alıyor. Buradan yola cıkarak bunu soyleyebiliriz ancak. GAIA, Elisabet ve Ted Faro hakkında bir şeyler oğrenmeyi umuyorum. Her ne kadar uzun zaman once olmuş olsalar da, icimden boyle olacakmış gibi geliyor. HFW'nin Horizon Lore'una olacak olası katkısı inkar edilemez. Lore daha da buyuyecektir.

Kendi duşuncelerim:
Super ya! Oynanış harika! Sylens' Lance ile başlamamız ve Erend'i kurtarırken yaratığın zayıf yonlerine vuruyor olmamız cok iyi. İlk oyunda da benzerdi. İlk oyundaki Deathbringer Gun tarzı silah ile yaratığı devirmesi de harikaydı. Şu noktada belirtmem gereken bir şey var. Bu, oynanışın tamamı değil. Daha cok şey var. Stormslinger, Icerail ve Forgefire gibi daha bir suru silahı goreceğimizi umuyorum. Focus'tan bahsetmemek olmaz değil mi? Yayında focus kullandı ve Erend'e haritayı gosterdi. Keşke fil benzeri yaratık ile savaşırken rakibini okumak icin kullansaydı. Gosterdikleri, oynanışın tamamı değil. Buna emin olabilirsiniz.
Yaratık olarak Raptor denen bir yaratık var, yeni. Pek bir şey gostermediler.
Yuzme mekanikleri de cok iyi. Gorunuşe gore, bu oyunda sık sık dalacağız. İlk oyunda cok sevdiğim bir ozellik vardı. Eğer su icinde yuzuyorsanız ve bir robot suyun yuzeyini kontrol ediyorsa, nefesinizi tutup derine dalabiliyorsunuz. Boylece robot sizi gormuyor.

Merak ettiğim bir şey:
Tallneck'lere dair bir şey goremedim. İlk oyunda en sevdiğim şeylerden biri, Tallneck override ettikten sonra ucarak rappel down atmaktı. Eninde sonunda onu da goruruz. Gercekten harika hissettiriyor.
Tıpkı birinci oyundaki gibi silahları geliştirme imkanı vereceklerini umuyorum.
Son olarak;
Grafikler harika ya! Yayın oncesi 5 saatlik surecte harika landscape'ler gorduk. Anlatılmaz, kendiniz gormelisiniz! İlk oyunun harika grafiklerinin ve sanat tasarımlarının ustune koymuşlar. Yayını izledikten sonra nefesim kesildi. Aloy'un yuz modellemesine diyecek şeyim yok. Ah be Erend! Nasıl yakalandın?
Nil'i goremedim. Kendisiyle az haydut kampı ele gecirmedim. İleride goruruz onu muhtemelen.
Beklentim: İlk oyundaki Frozen Wilds DLC'si gibi bir DLC olması. Ourea ve Aratak ile yaşadığımız maceralar, kuzeyi keşfedişimiz ve buz silahlarını almamız cok iyiydi.
2. beklentim: Override suresi cok kısa idi. Yayının beni uzen tek yanı o. 1. oyunda kontrol kulesi veya Strider override ediyorsanız ve cevrenizde robotlar varsa, gorulmeniz durumunda cevrenizdeki robotlar ustunuze atlıyor ve override suresini yarıda kesiyor. Daha zor, ama daha gercekci. Umarım bu kısa override suresi sadece yayına ozeldir. 2. oyunda boyle olursa gorulmek uzereyken bile cat diye override yapabileceğiz. Umarım, yaratıklara yansısa bile kontrol kulelerine yansımaz. Onlar daha zor.
Surprizbozan: DLC ile ilgili SPOILER! CYAN'ın Ted Faro teknolojisi olması ve CYAN'ın Ted Faro'yu hic gormemesi bana cok ilginc geldi. Bir şekilde karşımıza cıkacaktır bunun gercekleri.

Bonus: DualSense'in potansiyelini tam anlamıyla kullanacak nadir oyunlardan biri, Astro's Playroom'u saymazsak belki de ilk oyun olacak. Ek olarak, ilk oyundaki gibi Frozen Wilds DLC'si gibi bir DLC goreceğimizi umuyorum.
Sosyal medyadaki Horizon fandomu gercekten cok heyecanlı, takip ettiğim sayfalar yerinde duramıyor bile. Guerrilla, sayfasına atılan fandom yorumlarını cevapladı. Yorumlarda Julie Elven'i gormek cok iyi oldu. Julie Elven'den Forbidden West'e yakışır bir şarkı yapmasını bekliyorum. İlk oyundaki gibi sozsuz, ozellikle finalden sonra ruha dokunan ve Aloy'un derin hikayesine tam oturan bir şarkı olmasını umuyorum.
Uzun zamandır bu kadar heyecanlanmamıştım. "Birinci oyundan farksız" tarzı eleştirileri ciddiye almayın, birinci oyun gayet iyiydi. Net bir şekilde ustune koyulmuş. Daha fazla anlatmak isterdim ama sizin boş yere daha fazla yazı okumanızı istemem.

Buraya kadar okuduğunuz icin teşekkurler. 20 dakikalık bir yayından ne cıkartabiliyorsa onu cıkartmaya calıştım.