Sevgili melekler, calışan annelerin rahatlığı icin hukumet calışmaya devam ediyor. Başta Milli Eğitim olmak uzere dort bakanlık işbirliğine gitti. Bundan boyle tam gun eğitim verilen okullarda ders saatleri, mesai bitimiyle uyumlu hale getirilecek. Oğrenciler, annelerinin işten cıktığı saate kadar etutte tutulacak. Calışmanın yeni yıla yetiştirilmesi planlanıyor. İşte detaylar...

Kadınların iş hayatına katılımını artırmak icin pek cok duzenleme hayata gecirildi. Son olarak calışan anneleri rahatlatmak amacıyla yeni bir adım daha atılıyor.
Buna gore tam gun eğitim verilen okullarda, ders ve calışma saatleri uyumlu hale getirilecek. Velilerin talebi doğrultusunda etut uygulamasına gecilecek. Oğrenciler, annelerinin işten cıktığı saate kadar 'etut'te tutulacak. Milli Eğitim, İcişleri, Maliye ve Calışma ve Sosyal Guvenlik bakanlıklarının ortak yuruttuğu projenin aralık sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.
Turkiye'de kadınların işgucune katılımı, AB ortalamasına gore oldukca duşuk seviyede. Kadınların hem calışmasını hem de anne olmasını teşvik etmek icin dort bakanlık işbirliğine gitti.
Zaman'ın haberine gore; Milli Eğitim, Calışma ve Sosyal Guvenlik, Maliye ile İcişleri bakanlıklarının yıl sonuna kadar bitirmeyi planladıkları calışma, onemli değişiklikleri iceriyor. Bu adımlardan biri, calışan anneler icin mesai bitimine kadar cocuklarının okulda tutulması. Bu amacla okul saatlerinin, calışma saatleriyle uyumu sağlanacak. Okullarda derslerin, mesai saatlerinden biri-iki saat once bitmesi, ozellikle calışan anneler icin ciddi sorun teşkil ediyor. Orneğin okul saat 15.00'te dağılırken annenin mesaisi 17.00'de bitiyor. Bu iki saatlik sure icinde cocukların eve gelmesi, eve gelse de tek başına kalması sorun oluşturabiliyor. Yaşanan sıkıntıları en aza indirmek icin calışan annelere yonelik rahatlatıcı tedbirler alınacak. Tam gun eğitim verilen okullarda, velilerin talebi olması durumunda etutler gercekleştirilecek. Bu etutler icin velilerden uygun bir ucret alınacak. Boylece oğrenci, anne ya da babası işten cıkana kadar guvenli ortamda tutulacak. Yine calışan anneleri rahatlatmak amacıyla kreş sayıları artırılacak.
Kreşlerin yaygınlaşması ve bu hizmeti uygun ucretlerle sunabilmeleri amacıyla ozel sektore yonelik teşvikler geliştirilecek. Cocukların kreş yaşına gelinceye kadar bakım hizmetleri icin alternatif modeller geliştirilecek. Yine bu kapsamda cocuk dostu sosyal ve kulturel bir ortamın oluşturulmasına yonelik destek programları hazırlanacak.
Ote yandan evliliklerin ve cocuk sahibi olmanın desteklenmesi amacıyla da bir dizi duzenleme yapılacak. Bu kapsamda TV program ve yayınları kurgulanacak. Ozel sektor ile STK'ların faaliyetleri teşvik edilecek. Bu kapsamda kamu spotları hazırlanacak. Eğitim mufredatında duzenleme yapılarak kamuoyunda farkındalık artırılacak. Cocuk dostu eğitim ve kultur ortamları yaygınlaştırılacak.
Genişletmek icin tıkla ...