dersaneler kapatılacakmı, dersaneler ne zaman kapatılacak, dersanelerin kapatılma zamanı

Sevgili melekler, dersaneler icin son tarih olarak 2015 yılı belirlendi. Başbakan Yardımcısı Bulent Arınc'ın verdiği bilgiye gore, dershanelerin donuşumu konusundaki duzenleme ocak ayında meclise sevk edilecek ve hukumet duzenlemenin arkasında olacak. Belirlenen son tarih ise 2015 yılı olacak. Başbakan Yardımcısı ve Hukumet Sozcusu Bulent Arınc, Bakanlar Kurulu'nun 7,5 saat suren toplantısının ardından acıklamalarda bulundu:

"Dershanelere bugunku eğitim sisteminde ihtiyac kalmadığını duşunuyoruz. Ancak dershane donuşumunu ozendirerek yapabiliriz, zorlayarak baskı uygulayarak değil. Bunun hukuktaki adı donuşum projesidir. Kimse bu donuşumu dershanelere karşı husumet gibi algılamasın.

Dershanelerin sadece yuzde 22'si hizmet hareketine ait. "Kapatılıyor, yandık, bittik olduk" diyenlerin oranı sadece bu kadar. Diğerleriyle yapılan goruşmelerde bu konuda bir donuşume ihtiyac olduğunu soyluyorlar.
Dershanelerin fonksiyonlarını giderek yitirdiğini, ikinci hamle olarak bunların okullaşma hamlesinin başlaması gerektiğini duşunuyoruz. Buna karşı adeta tehdit noktasına gelen başka birtakım cıkmalarla hukumet aleyhtarına donuşen, guc gosterisi haline gelen davranışları yadırgadığımızı soylemek istiyorum. Yapmak istemediğimizi, hatta aklımızın ucundan gecmeyen şeyleri bizimle kavga haline donuşturmek doğru değil.

Bu mesele halledilecektir. Taslak son şeklini alacak ve ocak ayında Meclis gundeminin uygun olması halinde sevk edeceğiz. Bu yasanın arkasında duracağız. Ocak ayında elbette oğrenci alabilirler. Bunları sınavlara hazırlayabilirler. Cunku universite sınavlarında bir değişiklik olmadı.

Donuşumun sağlıklı olabilmesi icin iki yıllık sure ongoruyoruz. Yani Eylul 2015'e kadar dershanelere sure tanıyacağız. Belki 20 maddelik 5580 Sayılı Kanun icinde duşunuyoruz.

(HADİS ORNEĞİ) Ebu Hureyre'den nakledildiğine gore, Resulullah "Yakında buyuk fitneler olacak, o fitnelerde yerinde oturanlar ayaktakilerden, ayaktakiler yuruyenlerden, yuruyenler koşanlardan, daha hayırlı olacaklar. Kim o fitne icinde bulunmuş olursa, ondan uzak dursun. O zaman bir iltica yeri, sığınacak mekan bulursa ona sığınsın." Şimdi tam bir fitne zamanıdır. Bu fitneyi cıkaran, buyutmek isteyen, bu ateşin icinden zararlı sonuclar cıkarmak isteyenler icin boyle bir hadisi şerif okumak istedim. Allah rızası icin fitnenin aleti olmayalım. Yapılan yayınlara baktığımda okumakta ve dinlemekte zorlanıyorum. Bu yetmiyormuş gibi başka başka yerlerden 10 yıl onceki şeyleri cıkartmak suretiyle 'bunlar da varmış' diyerek, fitneyi buyutmenin faydası yok.

Eleştirilerinin, hakaretlerinin dozunu artıranlara soyluyorum ki dershaneler sadece siz değilsiniz. Boyle bir karşı karşıya gelmekten Allah bizi muhafaza etsin.

(MGK KARARI) Bir gazete, daha once de bu konulara mahir olduğunu bildiğimiz bir gazeteci 2004'e ait bir MGK kararını yayınladı. TCK'nın 327, 328, 329, MİT Kanunu 27, Basın Kanunu'nun 3. maddesi, RTUK Kanunu'nun 7. maddesi ve diğer maddelerinde gizlilik icinde kalması gereken maddelerin yayını halinde bir ceza tedbiri ongorulmuş. Bunların acıklanması yayınlanması yasak. Bunu savcılarımız duşunsunler. Bu konuda bir teşebbusun icinde değiliz.

(YEREL SECİM ADAYI BAKANLAR) Sayın Başbakan, belediye başkanlığına aday olan arkadaşlarımızın gorevini bırakmasını istiyor. Aralık sonuna kadar bir kabine revizyonu yapılabilir. Arkadaşlarımızın kampanyalarını bu sıfatla yurutmeleri mumkun değil."
Genişletmek icin tıkla ...