Kulak kepcesi şekillenmesi cocuk henuz anne karnındayken tamamlanır. 5-6 yaşına kadar gelişimi surer ve yine bu yaşlarda son şeklini alır. Kepce kulak denilen bozukluk genellikle kulak kepcesinin kafaya yakın olan canak şeklideki kısmın(konka ) cok buyuyerek ,kafa ile kulak kepcesi arsındaki acıyı arttıması veya kulak kepcesi uzerindeki kıvrımların oluşmaması sonucu oluşur.
Cocuklar kulak şekil bozukluğu ile ilgili en buyuk sıkıntıyı yaşayan gruptur. Okul cağındaki cocuklara genellikle akranları tarafından “canak anten” , “kepce”, “miki fare” gibi lakaplar takılır ve alay konusu olurlar.

Bu yuzden soz konusu olan Kepce Kulak ameliyatı ise, sloganımız ” NE KADAR ERKEN , O KADAR İYİ” olmalıdır.
Ameliyat oncesinde bu durum cocuğa mutlaka anlatılmalı ve onun da onayı alınmalıdır.

Cocuklarda ameliyat mutlaka genel anestezi altında hastane şartlarında yapılmalıdır.Cocuk 1 gece hastanede kalmalı ve sonrasında sık pansumanlarla izlenmelidir.

Ameliyat sonrasında cocuklara 2-4 gun kafa bandı taktırıyorum.Bu bant sadece pansumanlarda acılıyor.4.gunden sonra kulak uzerinde sadece pansuman kalıyor.1.Haftada kulak arkasındaki dikişler alınıyor.Bu surec boyunca hastalarıma en az 10 gun boyunca antibiyotik (şurup tarzında) veriyorum.Sızı şeklindeki ağrılar icin yine şurup tarzında ağrı kesiciler veriyorum.Ameliyattan sonra 2 ay boyunca yatarken kafa bandı takmalarını oneriyorum.

Anne ve babaların kepce kulak cerrahisi ile ilgili bir Kulak Burun Boğaz veya Plastik Cerrahi uzmanına başvurmaları , cocukları icin hem estetik hem de psikolojik acıdan neyin iyi olacağına karar vermelerine yardımcı olacaktır.

[h=2]İstanbul Kulak Burun Boğaz uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]