Ankara'da onceki gun ortaya cıkarılan bir cinayet, tum Turkiye'nin kanını dondurdu. 17 yaşında ilk cinayetini işleyen, girdiği cezaevinden afla cıkan, yakın cevresiyle surekli kavga eden ve uyum sorunu yaşayan Ozgur Dengiz, son cinayetinin kurbanı Cafer Er'i "ozel yapım" bıcağıyla kesti ve etinin bir bolumunu yedi.

Unlu aktor Anthony Hopkins'in "Kuzuların Sessizliği" filminde canlandırdığı "Hannibal Lecter" karakterine tıpatıp uyan 27 yaşındaki Dengiz, kucuk yaşlardan bu yana surekli toplumla uyum sorunu yaşadı. Annesi, babası ve kız kardeşiyle kavga eden, ıssız yerlerde yaşamayı seven Dengiz, ortaokulu bitirdikten sonra okula gitmedi.

Ozgur'un kavgalarla kendini gosteren sosyal uyumsuzluğunun ilk sonucu, 17 yaşında arkadaşını oldurmesiyle ortaya cıktı; aralarındaki ufak bir anlaşmazlık nedeniyle kızdığı arkadaşını kafasından vurarak oldurdu. Yaşının kucuk olması nedeniyle sadece 10 yıl hapis cezası alan Dengiz, 1997'de girdiği cezaevinden 3 yıl sonra, Şartla Salıverme Yasası sayesinde cıktı.

Sık sık hastaneye gitti

Bir meslek edinemeyen ve emekli astsubay babasıyla terzi annesinin verdiği parayı coğunlukla sokaklarda harcayan Dengiz, ailesinin telkiniyle askere gitti. Sarıkamış ve Hatay'da sorunlu bir askerlik donemi geciren Dengiz, psikolojik sorunları nedeniyle de sıkca hastaneye sevk edildi.

Askerliğini bitirdikten sonra Ankara'ya donen ve icine iyice kapanan Dengiz'in meslek sahibi olması icin buyuk uğraş veren baba Satılmış Dengiz, oğlunun kendisi gibi asker olmasını istedi, ancak bu hayali gercekleşmedi.

Yıllarca terzilikle aile butcesine katkıda bulunan anne Sultan Dengiz de oğlunun meslek sahibi olabileceği duşuncesiyle 6 ay once Abidinpaşa'da kucuk bir terzihane actı. Ancak Ozgur o dukkÂna uğramadı bile.

Once copcuye ateş etti

Genelde ıssız yerlerde gezmeyi seven Dengiz, gecen gunlerde akşam saatlerinde, Mamak Koprusu'nun altıında dolaşmaya cıktı. Karşısına cıkan bir cop toplayıcısına "kalabalık yaptığı" gerekcesiyle birkac el ateş etti. Birkac saat sonra arabasının icinde icki icen Mamak Belediyesi'nden emekli Cafer Er'i (55) gordu. Hic tanımadığı Er'in kafasına iki el ateş etti. Onceden hazırlanmış satır ve bıcakla Er'in etlerini kemiklerinden sıyırdı, kurbanını siyah bir kumaşa sararak copluğe attı.

Kopeklere verdi

Kestiği etin bir kısmını copluk cevresindeki kopeklere veren Dengiz, kalanını da cantasına yerleştirdi. Bu sırada etin bir kısmını ciğ olarak yiyen Dengiz evine dondu. Anne ve babasıyla konuşmadan mutfağa gitti. Etin buyuk parcasını buzluğa koydu.
Korkunc cinayet, ihbar uzerine carşamba gecesi Er'in cesedini bulan polisin titiz calışmasıyla ortaya cıktı. Dengiz'in olay yerinde duşurduğu cep telefonunu bulan dedektifler, numaranın oldurulen Sedat Erzurumlu'ya ait olduğunu saptadı. Telefondan yapılan son konuşmaların izini suren polis, Dengiz'in kimliğini saptayarak evine baskın yaptı.

...

Oldurmeyi surdurebilirdim

Emniyet'te de garip davranışlarını surduren Ozgur Dengiz, ifadesinde şunları soyledi:

"Pişman değilim, vicdanım rahat. Oldurmeyi surdurmeyi duşunuyordum. Ruyamda surekli kurban edildiğimi goruyordum. Bazen koyunların kurban edildiğini de goruyordum. Bıcaklarım var. Ben kurban olacağıma, başkalarını oldurmeye, kurban etmeye karar verdim. İki cinayetim var. 30 yıl yatar, cıkarım. O zamana kadar da bir af cıkar elbette."

Dengiz ifadesinde "İnsan etine karşı zaafım oluştu. Once keserken tiksintim gecsin diye bir parca yedim, kopeklere de verdim. Ama sonra tadını sevdim. Hayatımın geriye kalanında bu eti yemeyi duşundum. Oldurerek yemeye devam edecektim" diye konuştu.

Mamak Koprusu'ne adam oldurmek icin gittiğini kaydeden Dengiz, "Yemek icin oldurdum. Etleri cantama koydum. Bu işler icin kendime ozel bıcak, keski, satır yaptırmıştım" derken, Erzurumlu'yu oldurme nedenini "1 saat dukkÂnda sohbet edip internetten laptop modellerine baktık. Bana 'bunu alamazsın' dedi. Ben de oldurdum" diye anlattı.

Anne ve babasıyla birlikte dun adliyeye sevk edilen ve soğukkanlı gorunen Dengiz, basın mensuplarının "Neden yaptınız?" sorularına "Biziz, buyurun biziz" yanıtını verdi.

Komşular şaşkın

Dengiz ailesinin Akdere'deki Mahallesi'nde ise buyuk bir şaşkınlık hÂkim. Mahalle sakinleri, "Ozgur'un eve girdiğini, cıktığını bile gormezdik. Kendi halinde, sessiz bir tipti" dedi. Cocukların "yamyammış" diye dolaştığı sokağa, dun Dengiz'in bazı yakınları da geldi. "Ozgur, amcamın torunu" diyen Lale Dengiz, "Sessiz, saf bir cocuk. Hic evlenmedi. Selam verir, bizi severdi. Yapmış olabileceğine ihtimal vermem" dedi.

Mahallede kuaforluk yapmasına rağmen, kuzeni Ozgur'le cok goruşmediğini soyleyen İnan Dengiz, "Evine gittiğimizde odasından cıkmazdı. Amca oğluyum, duğunumuze bile gelmedi. Bağlama da calardı. Gencken neşeliydi. Cezaevinden sonra değişti" derken, halası Zulbiye Cıt, "Babası otoriter bir adam. 17 yaşındayken oğlunu o ihbar etmişti" diye konuştu.

'Tadına baktım'

Dengiz, savcılıkta verdiği ifadede ise insan etinin tadına cinayeti işlediği sırada baktığını ancak yemeye fırsat bulamadan yakalandığını soyledi. Daha once insan eti yemediğini ifade ederek celişkili beyanlarda bulunan Dengiz, tutuklanarak cezaevine gonderildi. Dengiz'in anne ve babası ise ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Kaynak