Erdoğan'dan eğitimde eşitlik sozu
Başbakan, yeni eğitim ve oğretim yılı nedeniyle duzenlenen torende konuştu. Erdoğan, eğitimde imkan eşitliğini sağlama konusunda soz verirken, yenilikleri anlattı.
nkara'da yeni oğretim yılı acılış torenlerine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2008 yılı butcesinden en fazla payı Milli Eğitim Bakanlığına vereceklerini soyledi.
Başbakan Erdoğan, 2007-2008 Eğitim Oğretim Yılı acılışı icin Ankara Karakusunlar İMKB Anadolu Teknik Lise ve Endustri Meslek Lisesi’nde yapılan torene katıldı.
Torende konuşma yapan Başbakan Erdoğan, AKP Hukumetlerinin eğitim alanında yaptığı icraatları ve yeni hedefleri anlattı.
Eğitim sisteminin cağın gerektirdiği yapıya kavuşması icin tarihi adımlar attıklarını soyleyen Başbakan Erdoğan, Turkiye’de eğitim, sağlık, adalet ve emniyet alanında 2002 oncesi ile kıyaslanamayacak adımlar atıldığını kaydetti.
Onceki hukumetlerin eğitimi geri planda tuttuğunu ileri suren Erdoğan, “Eğitimi geri planda tutan bu anlayış Turkiye’ye zaman kaybettirmiştir” diye konuştu.
“İnsanı yucelt ki devlet yucelsin” anlayışı ile hareket ettiklerini ifade eden Erdoğan, bu anlamda koklu reformların altına imza attıklarını soyledi.
Butceden her yıl en buyuk payı eğitime ayırdıklarını anlatan Başbakan Erdoğan, 2008 butcesinde de en buyuk payın eğitime ayrılacağını soyledi.
Eğitime ayrılan butcenin 2002’de 7.5 katrilyon lira iken, 2007’de bu oranın 21.14 milyar YTL’ye cıktığını hatırlatan Erdoğan, hukumetleri doneminde eğitime ayrılan butcenin 3 misli artış yaşandığını kaydetti. Erdoğan, butce artışı kadar ayrılan payların gerektiği gibi kullanıldığını da kaydetti.
Bugune kadar 110 bin 944 derslik yaptıklarını ifade eden Erdoğan, hedeflerinin 130 bin olduğunu belirtti.
UCRETSİZ KİTAP
Başbakan Erdoğan, bedava kitap dağıtımı uygulamasının ilk başlarda eleştirildiğini ancak uygulamanın sorunsuz işlediğini belirtti. Erdoğan, bu yıl da 411 milyon ders kitabının ucretsiz dağıtıldığını belirten Erdoğan, ozel eğitim kurumlarına da ucret karşılığı ders kitabı verdiklerini soyledi. Erdoğan, gorme engelliler icin de 272 ceşit kabartma alfabenin basıldığını bildirdi. Başbakan Erdoğan, canta, onluk ve benzeri ihtiyaclarını karşılamayan yoksul ailelerin kaymakamlıklar, belediyeler ve valiliklere başvurmasını istedi.
Erdoğan, eğitim alanında yapılan bazı calışmalara ilişkin bazı istatistiki bilgiler de verdi. Erdoğan, kırsal kesimlerde 345 yeni yurt acıldığını, 280 bin kız cocuğunun “Haydi Kızlar Okula” kampanyası kapsamında okula gonderildiğini belirtti. Eğitimde bilişime buyuk onem verdiklerini anlatan Erdoğan, okullara şimdiye kadar 550 bin bilgisayar gonderildiğini kaydetti.
OĞRETMENLER
Başbakan Erdoğan konuşmasında oğretmenlerin layık olduğu şartları oluşturmak icin de calışma yapacaklarını ifade ederken, onumuzdeki doneme ilişkin hedeflerinden de bahsetti. Erdoğan, ilk ve ortaoğretimde tekli oğretime gecileceğini ifade ederken, 1 derslikte en fazla 30 oğrencinin ders alacağını kaydetti. Zorunlu eğitimin kesintili ve yonlendirmeli olarak 12 yıla cıkarılmasının hedeflendiğini anlatan Erdoğan, bu anlamda mesleki ve teknik eğitime onem vereceklerinin altını cizdi. Her ile bir fen lisesi acılacağını, fen liselerinin buyuk kentlerde birden fazla olacağını soylen Başbakan Erdoğan, spor eğitimine de ağırlık vereceklerini acıkladı.
Erdoğan konuşmasının ardından oğrencilerle birlikte yeni eğitim ve oğretim yılını başlatan zili caldı.
ERDOĞAN’A COCUKLARDAN BUYUK İLGİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a torenin yapıldığı Ankara Karakusunlar İMKB Anadolu Teknik Lise ve Endustri Meslek Lisesi’nde hazır bulunan oğrenciler sevgi gosterisinde bulundu.
Oğrencilerin yanaklarını okşayan Başbakan Erdoğan, torenin ardından bilişim sınıfının acılışını yaptı. Erdoğan daha sonra okul oğretmenleri ile hatıra fotoğrafı cektirdi.
Torenin yapıldığı okul ve civarında geniş guvenlik onlemleri alındı. Torene cevre okullardan getirilen ana sınıfı ve ilkokul oğrencileri de katıldı. Toren oncesi, halk oyunları ekibi Karadeniz yoresinden oyunlar sergiledi.
Erdoğan'dan eğitimde eşitlik sozu
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●31 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Erdoğan'dan eğitimde eşitlik sozu