Bir arkadaşlık sitesi uyesi olan 17 yaşındaki Emin K., site uyelerinden yaklaşık 60 bin kişinin kredi kartı bilgilerini caldığı iddiasıyla gozaltına alındı. Kart bilgilerini 'hacker'larla paylaşan K.'nın ifadesinde, "Sitedekilerin hepsinin erkek olduğunu anlayınca onlara bir ders vermek istedim" dediği oğrenildi.
Yuzbinlerce uyeye sahip bir arkadaşlık sitesi yoneticilerinin, uyelerine ait kredi kartı bilgilerinin calındığını polise ihbar etmesi uzerine Bilişim Sucları Buro Amirliği ekipleri harekete gecti. Turk Telekom ile ortak calışma başlatan ekipler, 1 ay suren sanal takip sonunda 17 yaşındaki Emin K.'ya ulaştı. K., yaşadığı adrese yapılan operasyonla gozaltına alınırken, bilgisayarına da incelenmek uzere el konuldu. Cocukları Koruma Şube Mudurluğune goturulen Emin K.'nın bilgi hırsızlığını kendi bilgisayarından gercekleştirdiği belirlendi.
K.'nın ifadesinde "İnternet sitesinin guvenlik duvarını yıktıktan sonra kullanıcı profillerini incelediğimde buyuk bolumunun erkeklerden oluştuğunu gorduğum. Oysa sitenin reklamlarında uyeler arasında cok sayıda kadın olduğu soyleniyordu. İnsanları kandırdıklarını anlayınca onlara bir ders vermek istedim. Bu nedenle bir dosya icinde bulunan kullanıcılara ait kredi kartı bilgilerini caldım" dediği oğrenildi. Cıkarıldığı adliyede savcılık tarafından yaklaşık 4 saat boyunca sorgulanan K, tutuksuz yargılanmak uzere serbest bırakıldı. Yetkililer, sitelerin uyelerine ait kart bilgilerini bir kere kullandıktan sonra yok etmesi gerektiğini soyledi.
Siteye kızdı uyelerin kart bilgilerini caldı
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●17 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Siteye kızdı uyelerin kart bilgilerini caldı