Amator Spor Haftası etkinlikleri kapsamında Şehit Mustafa Ozel Spor Kompleksi'nde gercekleştirilen organizasyona; Bahcelievler Genclik ve Spor İlce Spor Muduru Bulent Kucuk, Tuğba Theodore, Derya Ozyer, Elhan Gunay, Etkin Kerimoğlu, Funda Tahmaz, Muge Kolday, Banu Karadağlı, Didem Akın, Zeynep Gul Ene katıldı. Renkli anlara sahne olan organizasyonda veteranlar, minik basketbolculara tecrubelerini aktardı.

BULENT KUCUK: AMAC SPORU TABANA YAYMAKBahcelievler Genclik ve Spor İlce Spor Muduru Bulent Kucuk, sporun her zaman onemli olduğuna dikkati cekerek, tek bir haftaya sığdırmayıp yıl boyunda faaliyetler gercekleştirdiklerini soyledi. Bulent Kucuk, "1 hafta boyunca farklı faaliyetler yaptık. Futbol, dart, okculuk, havalı tabanca atışları gibi. Bu farklı faaliyetleri sadece tesislerimizde yapmadık, parklara ve meydanlara indik. Amac sporu tabana yaymak. Bu kapsamda bir hafta boyunca dolu dolu faaliyetlerle değerlendirdi. Bugun de şohretler karması olarak cocuklarımızı tanıştıralım dedik. Basketbol macı ile bitiş yapacağız. Sayın Bakanımız da bu konuya cok duyarlı. Amator Spor Kuluplerini sonuna kadar destekliyor. Tabi Cumhurbaşkanımızın da sporculara mujdeleri oldu. Ust duzey sporcularımıza eğitimde yuzde yuz burs imkanı tanındı. Bu da cocuklarımıza buyuk bir destek oldu" dedi.
BANU KARADAĞLI: COCUKLARIMIZI DESTEKLEMEMİZ GEREKİYOR
Kendilerinin de basketbola amator olarak başladığını ifade eden Banu Karadağlı, "Bunların desteklenmesini istiyoruz. Hepimiz kucuk yaşta başlayıp sanırım 35 yıl basketbol oynadık. O yuzden cocuklarımızı desteklememiz gerekiyor ki Avrupa şampiyonalarına, olimpiyatlara katılsınlar. Okullardaki beden eğitimi derslerine de cok onem verilmesini istiyorum. Ben aynı zamanda beden eğitimi oğretmeniyim. 4'uncu sınıfta cocuklarımız ile tanışıyoruz. Ama yurt dışında bu şekilde değil. Anaokulu itibarıyla başladıkları icin bizde ise 4'uncu sınıf itibarıyla başladığımız icin cok gec keşfetmiş oluyoruz" diye konuştu.
"HERKESTEN DAHA COK HEYECANLIYIM"
Banu Karadağlı, şu anda dunyada tek 49 yaşında olup da aktif basketbol oynayan kişi olduğunu dile getirerek, "Organizasyon bana geldiğinde cok mutlu oldum. Cunku coğu eski takım arkadaşım, rakibim, buyuklerim. Ben onlara bakarak, duruşlarını ornek alarak başladım. O yuzden herkesten daha cok heyecanlıyım" şeklinde konuştu.
DİDEM AKIN: TAKIM SPORUNUN İLERİDE ONLARA COK FAYDALI OLACAĞINI DUŞUNUYORUM.
Didem Akın ise ozel bir hafta olduğunu belirterek, "Kucuk cocukların burada heyecanla bizi beklemeleri, bizim onlara gostereceğimiz oğreteceğimiz bilgiler bizi de heyecanlandırıyor. Eski basketbolcular burada buluştuk guzel anlar yaşıyoruz. Takım sporu her zaman cok onemli. Takım sporunun ileride onlara cok faydalı olacağını duşunuyorum. Aileler okul diye diretmemeli, sporun eğitimle beraber gitmesi lazım. Sporun hayatımızda olması lazım ozellikle kucuk yaştaki cocuklar icin. Okullarda beden eğitimi hocalarına eğitim verilmesi lazım. Kucuk cocuklarla iletişim kurabilmek cok onemli" dedi. (DHA)