2010'da Avrupa’nın kultur başkenti olmaya hazırlanan İstanbul’da kimi kuruluşlarsanata destek yerine kostek olmayı tercih ediyor. Calık Grubu, İnci Aksoy'un Yonetim Kurulu Başkanı olduğu Eğitim Kultur ve Araştırma Vakfı’nı (EKAV) Buyukdere Caddesi’ndeki mekÂnından cıkarıyor. İnci Aksoy yaptığı yazılı acıklamada, Grubun kendilerine yıl sonuna kadar sure verdiğini ancak bu sozunde durmadığını vurguladı. Aksoy acıklamasını "Cağdaş Turkiye’mizin, 2010 Avrupa Kultur Başkenti secilen İstanbul’umuzda eğitim, kultur ve sanata gonul vermiş tum kurum ve kuruluşların sosyal sorumluluk projelerini ustlenmek icin birbiriyle yarıştığı bir ortamda Vakfımıza yapılan bu haksızlığı kınıyor, mağdur olan burslu oğrencilerimiz adına kultur ve sanata duyarlı tum sivil toplum kuruluşları ve medya ile duygu ve duşuncelerimizi paylaşıyoruz." diyerek bitirdi..

konuyla ilgili Cana Barlas ta ;

Erol Aksoy'un vakfı olan EKAV Sanat ve Kultur Vakfı Calık şirketleri tarafından el konularak dışarı cıkarıldı.Vakfın yılbaşına kadar surdurmesi gereken bağımlılıkları hice sayıldı.. Bunun adı vahşi yonetim mi,vahşi kapitalzm mi?

CALIK firması Erol Aksoy'n Gayrettepedeki hanına el koyarak, EKAV vakfını kapıya koymak gibi bir durum yaratmış.Başbakan'nın damadı nın adı gectiği bu firma keşke daha duyarlı davransaydı.İnci Aksoy'un sanat ve kultur adına cırpınışlarını gormezden gelmeseydi.