Doktora tezi icin orman yaktılar
EDİRNE (İHA) - Edirne'nin Meric ilcesine bağlı Subaşı beldesindeki ormanlık alanda doktora tezlerini tamamlamak icin anız yangını başlatan 2 oğretim gorevlisi, 30 hektarlık kızılcam ormanının yanmasına neden oldu.
Jandarma tarafından gozaltına alınan oğretim gorevlileri İsmail Baysal ve Bahar Dinc Durmaz, ifadelerinin ardından cıkartıldıkları savcılık tarafından tutuksuz yargılanmak uzere serbest bırakıldı.
Edinilen bilgiye gore, Edirne Valiliği'nden aldıkları izinle dun oğle saatlerinde yanlarındaki orman işcileri ile birlikte Subaşı beldesindeki ormanlık alanda doktora tezlerini tamamlamak icin 'Kontrollu Yangına Mudahale' araştırması yapan Karadeniz Teknik Universitesi (KTU) Orman Fakultesi Araştırma Gorevlisi Bahar Dinc Durmaz (30) ve Duzce Universitesi (DU) Orman Fakultesi Araştırma Gorevlisi İsmail Baysal (30) anızları tutuşturdu. Bu sırada etkili olan ruzgar yangının buyumesine neden oldu ve kontrolden cıkarak cevredeki kızıl cam ağaclarını tutuşturdu. Alevlere mudahalede yetersiz kalan orman işcileri ve 2 araştırma gorevlisi ise hemen telsiz yardımı ile Keşan Orman İşletme Mudurluğu'nden yardım istedi.
Alevlerin sardığı ormanlık alana mudahale etmek icin gelen ucak ve helikopter ise gokyuzune kadar yukselen duman ve alevler nedeniyle zor anlar yaşadı. Havadan mudahaleye karadan da 3 dozer ve 2 arazozle birlikte cok sayıda orman işcisi katıldı. Şiddetli ruzgarla yayılan yangın dun gece yarısında sondurulebildi. Doktora tezi icin yakılan anız yangını sonrası ise 30 hektarlık ormanlık alan kul oldu.
Yangınla ilgili soruşturmanın surduğunu belirten Edirne Valisi Nusret Miroğlu, "Oğretim gorevlileri doktora tezlerini tamamlamak icin anızları tutuşturmuş. Bu sırada ise ruzgarın etkisi ile yangın buyuyerek 30 hektarlık alanı tamamen kul etti. Yangın ekiplerimizin karadan ve havadan mudahalesi ile tamamen sonduruldu. Yangında bir ihmalin olduğu gerekcesiyle guvenlik guclerimize talimat verdim ve gerekli soruşturmayı başlattım" dedi.
Yangının ardından gozaltına alınan oğretim gorevlileri Bahar Din Durmaz ve İsmail Baysal ise İlce Jandarma Komutanlığı'nda verdiği ifadelerinin ardından akşam saatlerinde cıkartıldıkları savcılık tarafından tutuksuz yargılanmak uzere serbest bırakıldı.
mynet
doktora tezi icin orman yaktılar!!
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●32 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- doktora tezi icin orman yaktılar!!