http://www.haberturk.com/haber.asp?id=33312&cat=230&dt=2007/08/23

'Bekaretimizi mezara mı saklayacağız?'İslami kanadın yazarlarından Ceylan, "Evlenemeyen kızlar evlenen erkekler' kitabında tesetturlu kızların isyanını kaleme aldı.

23.08.2007 11:04
İsmail Fatih Ceylan, "Evlenemeyen Kızlar ve Evlenmeyen Erkekler" adlı kitabında, tesetturlu kızların dindar erkeklere isyanını ele aldı.

İSLAMİ kanadın yazarlarından İsmail Fatih Ceylan, cok sayıda gencle goruşerek yazdığı "Evlenemeyen Kızlar ve Evlenmeyen Erkekler" adlı kitabında tesetturlu kızların ilginc bir isyanlarını dile getirdi. "Herkesin sevgilisi var, eş yok" diyen Ceylan, kitabında, İstanbul Buyukşehir Belediyesi’nde calışan bir grup tesetturlu genc kızın, "Biz namuslu olduğumuz icin evde kaldık. Şimdiki erkekler, namus kavramını onemsemeyen kızlardan hoşlanıyor. Bekaretimizi mezara mı saklayacağız" isyanına yer verdi. Son 10 yılda sayılarının giderek arttığını soylediği tesetturlu kızların eş bulmakta zorlandıklarını one suren Ceylan, buna dindar erkeklerin "kapalı" yerine "acık" kızlarla evlenmelerini gerekce gosterdi. Ceylan’a gore, dindar camianın dindar erkeklerle evlenmek isteyen kızları, "Dindar erkekler acıkları tercih ediyorlar. Sebebi, acıkları alıp hidayete erdirmek" diyor. İşte, Ceylan’ın ktabından carpıcı bolumler:

BİZ KİMLE EVLENECEĞİZ Başortulu kızlar, evlenme konusunda, genel problemlerin dışında diğerlerinden cok farklı sıkıntıları da yaşıyor. Bunlardan biri, bazı dindar erkeklerin, başortulu kadınları değil de, acık kızları tercih etmesi. Nice dindar genc var ki, takvası yerinde, namazını beş vakit kılıyor, orucunu tutuyor, başkalarının kurtuluşu icin caba sarf ediyor ama acık bir bayanla evlenmek icin uğraşıyor. Başortulu kızlar işte buna cok kızıyor: "Dindar erkekler de acık kızlarla evlenirse biz kiminle evleneceğiz" diye dert yanıyor.

EŞİ DİNDAR KENDİ "ACIK" Bir arkadaşımın eşinin tanıştırdığı bayan, şık giyinen, makyaj yapan birisiydi ama beş vakit namazını kılıyordu. Bir goruşmemizde, nicin kapanmadığını acıkladı: "Bana cok zor geliyor. Benim kapanmam, başı ortulu kızın başını acması gibi bir şeymiş gibi hissediyorum. Fakat ibadet yaparken boyle bir endişe taşımıyorum. Namaz konusunda sıkıntım yok. Bunun dışında gencliğimi, guzelliğimi de gizlemek istemiyorum doğrusu. Nihayetinde ben bir genc kızım ve evlenmek benim de hakkım. Kapanırsam evlilik şansımı azaltırım. Dindar bir erkekle evlenirsem, kendimi başkalarına beğendirmek gibi bir zorunluluğum olmadığı icin eşim isterse kapanırım." Bar bar kız peşindeki dindarlar

YAZAR İsmail Fatih Ceylan, kitabı hakkında şunları soyluyor: "Bu konuda hayli ofkeli kızlar tanıdım. Bu goruşmelerden birini yaptığım ve ara ara goruştuğum Damla’nın evlenmediğini ve 30 yaşında olduğunu duyunca cok şaşırmıştım. Ona, ’Evlenemeyen kızlar, evlenemeyen erkekler’ kitabını yazdığımı soylediğimde, ’Demek bizi yazıyorsun’ dedi. ’Sen de mi evlenemeyen kızlardansın?’ dedim, anlattı: ’Evet, ama cevremde benim gibi pek cok kız var. Sırf kapalı oldukları icin evlenemiyorlar. Mesela bir arkadaşımın ağabeyi, son derece takva, kız kardeşini sokağa bile cıkarmıyor, kendisi teheccut namazlarını kılıyor ama bar bar gezen acık bir kızın peşinde koşuyor. Onunla evlenip sevaba gireceğini soyluyor."