Caresiz anne ve 3 kızının okuma savaşı
BATMAN (İHA) - Batman'da, eşi tarafından terk edilen caresiz bir anne ve okumak isteyen 3 kızının yaşam ve okuma mucadelesi yurek dağlıyor. 8 yıl once eşi tarafından terk edilen bir anne, okumak isteyen kızlarına sahip cıktı.
Batman'da bulunan ozel bir hastanede 400 YTL karşılığı temizlikci olarak calışan 3 kız cocuğu annesi Halime Yucel(38), ailesinin "Kız cocukları okutulmaz" telkinlerine aldırış etmedi. Dilan, Şeyma ve Mehtap isimli kızlarının okuması icin her turlu zorluğa goğus gerdi.
Okulların acılmasına az bir sure kala caresiz kalan anne Halime Yucel, yetkililerden ve hayırseverlerden kızlarına sahip cıkmasını istedi. Batman'ın Kozluk ilcesine bağlı Yenicağlar koyu'nde evlendirilen ve 3 kız cocuğu olan Halime Yucel'in eşi, 8 yıl once koye gelen bohcacı bir kadına aşık olup peşinden Balıkesir'e gitti. Cocuklarıyla baş başa kalan Halime Yucel, koyunden ayrılarak Batman'a yerleşti.
Anne Halime Yucel, kızları Dilan, Şeyma ve Mehtap'ın ortaokulu Yenicağlar Koyu'nde bitirdiklerini ve her donem takdir kazandıklarını belirterek, "Kızlarımı koyde bırakmış olsaydım, ortaokulu bitirdikten sonra evlendireceklerdi. Ama buna izin veremezdim. Kızlarımın hepsi okumak istiyor. Hepsi takdirlik oğrencilerdir. Gonlum onların okuldan ayrılmalarına el vermiyor. Ama imkanım kısıtlı. Cunku 400 YTL alıyorum ve 150 YTL kira oduyorum. Geri kalan 250 YTL ile su, elektrik parası, yol parası ve mutfak ihtiyaclarımızı ancak karşılıyoruz. Kızlarımın okulsuz kalmamaları icin yetkililer ve hayırseverlerden destek bekliyoruz." dedi.
Yaşadıkları sıkıntılar ve kızlarının evlendirilip eğitimsiz kalmaları tehlikesi nedeniyle kendi ve kızlarının psikolojilerinin bozulduğunu ifade eden anne Halime Yucel, psikolojik destek gorduğunu soyledi. Babasız buyuyen, kucuk yaşta evlilik tehlikesiyle karşılaşan Dilan, Şeyma ve Mehtap, aldıkları takdirlerin okuma heveslerini ortaya koyduğunu soylediler. Geleceklerini kurtarmak ve annelerine bakabilmek icin okumak istediklerini dile getiren kızlardan Dilan diş hekimi, Şeyma Edebiyat oğretmeni, Mehtap ise Matematik oğretmeni olmak istediklerini ifade ettiler. 3 kız kardeş yaşadıklarını ve okuma heveslerini dile getirirken, gozyaşlarını tutamadı.
caresiz anne ve 3 kızının okuma savaşı!!!
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●33 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- caresiz anne ve 3 kızının okuma savaşı!!!