Soma ilcesinde meydana gelen maden kazası Cin'de haber bultenlerinin ilk sıralarından yer buldu.
Dunyada benzeri kazalara en cok kurban veren ulke olan Cin'in devlet televizyonu CCTV, Soma faciasını gun boyu haber bultenlerinin ilk sırasından duyurdu. Resmi rakamlara gore en az 205 kişinin olduğunu ve 200 civarında işcinin ocakta mahsur kaldını belirten CCTV, Turkiye'nin gecmişinde yaşadığı maden kazalarına da dikkat cekti. CCTV, 1992 yılında Zonguldak'ta yaşanan faciada 270 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlattı.
Sadi KAYMAZ, PEKİN / DHA
İspanyol hukumeti Soma’da hayatını kaybedenler icin bir taziye mesajı yayınladı.
Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla yayımlanan mesajda: ‘Manisa'nın Soma ilcesindeki komur madeninde meydana gelen patlamada, 200'den fazla kişinin hayatını kaybettiğini ve onlarca kişinin de yaralandığını oğrenmiş bulunmaktayız. Bu elim kazadan dolayı İspanyol hukumeti, İspanyol halkı adına, Turkiye'deki yetkililere ve Turk halkına taziyelerini iletmek ister. İspanya, halen maden altında bulunan kişilerin kurtarılması operasyonunun olumlu sonuclanmasını ve yaraların en kısa surede sarılmasını temenni eder."
Mehmet CİFTCİ - MADRİD / (DHA)
İran, Soma'daki maden kazasından dolayı Turk milleti ve devletine başsağlığı diledi.
İran Dışişleri Bakanlığı Sozcusu Merziye Afham tarafından yapılan yazılı acıklamada, İran milleti ve devleti adına Turk milleti ve devletine başsağlığı dileğinde bulunarak olaydaki yaralılar icin acil şifalar temenni edildi.
Acıklamada, İran'ın arama kurma calışmalarına katılmaya ve her turlu yardım hazır olduğunu bildirdi.
TAHRAN,(DHA)
AFP: TURK MADEN OCAĞINDA DEV PATLAMA
Manisa'nın Soma ilcesindeki maden kazasına ilişkin son resmi acıklamaya gore olu sayısı 201.
Olu sayısının artmasından duyulan endileşe vurgu yapılan haberlerde, Turkiye'deki maden kazalarının fazlalığına dikkat cekildi.
REUTERS: ULKENİN EN KOTU MADEN FELAKETİ
Turk maden ocağındaki dev patlamada 200 kişi hayatını kaybetti. Hala madende yardım bekleyenler var.
Ulkenin en kotu maden felaketi olarak duyurulan haberde aradan gecen 18 saat sonrasında olu sayısının 200'u gectiği bildirildi. Yangının halen devam ettiğini belirten ajans iceride cok sayıda kişnin mahsur kaldığına dikkat cekti.
CNN: TURKİYE'DE PATLAMA, YUZLERCE YANIK VE BOĞULMA
Turkiye'de bir madende meydana gelen patlamada en az 200 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Patlama sonrası insanların maden etrafında toplandığı goruldu.
BBC: TURKİYE'DEKİ MAYIN PATLAMASINDA OLU SAYISI ARTIYOR
Manşette verilen haberde ulkenin batısında meydana gelen maden patlamasında 201 işcinin hayatını kaybettiğini bildirdi. 787 işcinin madende bulunduğu belirten gazete kurtarılan ve vefat edenlerin dışında 400'e yakın kişinin yerin iki kilometre altında yardım beklediğini bildirdi.
WASHİNGTON POST: PATLAMADA 17 KİŞİ OLDU
Amerika'da yayın yapan Washington Post Turkiye'deki maden faciasında 17 kişinin olduğunu 200'den fazla işcinin ise hala yardım beklediğini duyurdu.
DER SPİEGEL: KATLİAM
Maden felaketini katliam başlığıyla goren Der Spiegel 201 maden işcisinin patlamada hayatını kaybettiğini diğer yuzlerce işcinin ise yeraltında yardım beklediğini duyurdu. Der Spiegel, Turkiye'deki sendikaların 'katliam' tabirini manşetine taşıdı.
LE MONDE: TURKİYE'DEKİ MADENDE PATLAMA: 201 OLU
Fransa'nın en buyuk gazetelerinden biri olan Le Monde, Soma'daki faciada 200'den fazla kişinin hayatını kaybettiğini, geriye kalan yuzlerce işcinin yerin iki kilometre altında havasız bir bicimde yardım beklediğini duyurdu.
GUARDİAN: SOMA'DA FELAKET UMUTLAR AZALIYOR
İngiliz The Guardian gazetesi Turkiye'nin batısında bulunan bir maden ocağında yaşanan patlama sonucu 201 kişinin hayatını kaybettiğini, yeraltında bulunan yuzlerce kişinin ise karbonmonoksit gazından zehirlenme riskinin bulunduğunu belirtti.
ALJAZEERA: TURKİYE'DE ULKE TARİHİNİN EN BUYUK PATLAMASI: 200 OLU
Manşet olarak verilen haberde Turkiye'nin batısındaki Manisa ilinin Soma ilcesinde bulunan bir madende feci patlama sonucu 200 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Gazete patlamayı ulke tarihinin en buyuk patlaması olarak niteledi. Madende mahsur kalan işcilerin ise olumle burun buruna olduğunu belirten gazete arama kurtarma calışmalarının ise tum hızıyla devam ettiğini yazdı.
EL ARABİYA: TURK MADENİNDE PATLAMA: 200 KİŞİ OLDU
Suudi Arabistan'ın en buyuk gazetelerinden biri olan EL Arabiya Soma'da yaşanan faciayı manşetten gordu. Bir maden ocağındaki patlama sonucu 200 kişinin hayatını kaybettiği bildirilen haberde geriye kanal 400'un uzerinde maden işcisinin caresiz bir şekilde yardım beklediğini duyurdu.
İNTERFAX: 200 İŞCİ MADENDEKİ PATLAMANIN KURBANI OLDU
Rus haber ajansı İnterfax, Manisa'nın Soman ilcesinde yaşanan maden faciasını yine anasayfadan gordu. 200'den fazla maden işcisinin patlama sonucu hayatını kaybettiğini bildiren ajans İstanbul'un 250 km guneyinde bulunan madende halen yuzlerce işcinin yardım beklediğini, arama kurtarma ekiplerinin calışmalarına devam ettiğini bildirdi.
THE JERUSALEM POST: TURKİYE'DE DEV PATLAMA: 200 OLU
İsrail gazetesi Jerusalem Post, Soma'da meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin sayısının 200'u aştığını, 18 saattir suren arama kurtarma calışmalarında 80 kişinin yaralı olarak cıkarıldığı belirtildi. Yuzlerce kişinin hala madende mahsur kaldığını ve olu sayısının artabileceğini bildirdi.
Gazete dışarıda bulunan yardım ekiplerinin maden ocağında karbonmonoksit gazından havasız kalan işcilere oksijen aktardığı bilgisini verdi. Ayrıca yuzlerce işci yakını, gazeteci, siyasi ve vatandaşın maden ocağının dışında saatlerce beklediğini aktardı.
Haber7.com